Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 13:16
Αθλητικά

Στο παγκόσμιο της Βοστώνης ο Τιλελής: «Θα παλέψω για ένα μετάλλιο»






Στη Βοστώνη των ΗΠΑ, θα ταξιδέψει ο παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας Ανδρέας Τιλελής, όπου την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας, στην ηλικιακή κατηγορία heavyweight men’s 30-39 ετών. Η χρονιά για τον Βολιώτη πρωταθλητή έχει ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο καθώς μετρά, ήδη, δύο μετάλλια σε διεθνείς αγώνες. Συγκεκριμένα, κατέλαβε την τρίτη θέση στο άκρως ανταγωνιστικό, βρετανικό πρωτάθλημα και την δεύτερη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στη Δανία.

Ο Ανδρέας Τιλελής δήλωσε στο goalpost.gr για τις επιτυχίες του αλλά και τους προσεχείς του αγώνες:

«Φέτος ειναι μια ονειρεμένη χρόνια για μένα έχοντας κατακτήσει μέχρι τώρα δύο μετάλλια σε δύο σημαντικές διοργανώσεις. Τρίτη θέση στο βρετανικό πρωτάθλημα στο Λονδίνο και δεύτερη θέση στο πανευρωπαϊκό κλειστής κωπηλασίας στη Δανία».

Για τον αγώνα της 17ης Φεβρουαρίου στη Βοστώνη των ΗΠΑ, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, τόνισε: «Σίγουρα είναι ένας μεγάλος αγώνας. Το παγκόσμιο είναι για μένα πάνω απ’ όλα εμπειρία και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαι σε καλή κατάσταση, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό καθώς αναφερόμαστε στον πιο δυνατό αγώνα της χρονιάς. Θα προσπαθήσω για μια θέση στην τριάδα, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ο πρωταθλητισμός κρύβει εκπλήξεις και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα. Άλλωστε αυτή είναι και η μαγεία του αθλητισμού».

Ο Βολιώτης πρωταθλητής δεν ξεχνά όσους τον στηρίζουν και τον υποστηρίζουν σ’ αυτή την προσπάθεια: «Ευχαριστώ όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα και τους χορηγούς μου γιατί χωρίς αυτούς αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, στον προπονητή μου Δημήτρη Μούγιο, στον συνεργάτη μου Θάνο Τσόχα, στον εργοφυσιολόγο Κώστα Μπάρδη, στον Δημήτρη Μαρινόπουλο, στον Χάρη Τσιαντό και στη μασέρ Βαγγελίτσα Παναγιωτίδη»