Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου οι «αδειούχοι», στα χαρακώματα οι «απέξω»






Την πόρτα του μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν τη Δευτέρα οι τέσσερις νέοι καναλάρχες την ώρα που φουντώνουν οι αντιδράσεις από την πλευρά εκείνων που δεν κατάφεραν να πάρουν άδειες. Οι νέοι καναλάρχες και οι εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν στις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.
Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές αντικείμενο της συνάντησης θα είναι τα επόμενα διαδικαστικά βήματα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και βάσει του οποίου έγινε ο διαγωνισμός των αδειών.

Όλα αυτά, ενώ έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση των 90 ημερών που έχει θέσει η κυβέρνηση ως όριο λειτουργίας των καναλιών που δεν πήραν άδειες. ‘Ηδη, τις διαθέσεις τους απέναντι στους συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν δείξει με δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή τους που δημοσιοποιείται αύριο προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρεται και στο συγκεκριμένο ζήτημα, στέλνοντας μήνυμα προς τα κανάλια που πλέον δεν έχουν άδεια. «Αν έχετε χτίσει αυθαίρετη επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση και σας αποβάλλουν απ’ αυτήν μπορείτε να πείσετε στ’ αλήθεια ότι διώκεστε, ότι σας ξεσπιτώνουν;», αναφέρει μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα η ανεργία απειλεί περίπου 2.000 εργαζόμενους στους τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας που δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια (Mega, Star, Alpha, E). Η ΕΣΗΕΑ έχει προαναγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων εκφράζουν την απόγνωση και το φόβο καθώς ζουν την αντίστροφη μέτρηση έως την ημέρα που θα πρέπει -βάσει των κυβερνητικών εξαγγελιών- να πέσει μαύρο στους σταθμούς που εργάζονται.

 

 

Πηγή: protothema.gr