Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:25
Τοπικά

Στο ΕΣΠΑ η συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Βόλου






Στο ΕΣΠΑ/Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, εντάσσεται η χρηματοδότηση των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ) για Άτομα με Αναπηρίες στη Θεσσαλία, για τα επόμενα 3 χρόνια.

Πρόκειται για την υλοποίηση της πράξης «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες (ΚΔΗΦ) Βόλου», για την παροχή υπηρεσιών σε 15 άτομα με αναπηρίες, προϋπολογισμού 432.000 € με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας την Κοινωνική Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου, έδρα Δομής ο Βόλος.

Επίσης, σε επίπεδο Θεσσαλίας επιχορηγείται η ΠΟΦΕΚΟ για την υλοποίηση της πράξης «Γέφυρες Ανάπτυξης» με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας την Πανελλήνια Οργάνωση Φροντίδας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων (ΠΟΦΕΚΟ) για την παροχή υπηρεσιών σε 20 άτομα με αναπηρίες για 3 έτη με προϋπολογισμό 578.000 € και έδρα Δομής τα Τρίκαλα

Μέσω της δράσης των Κ.Δ.Η.Φ. παρέχονται υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε συνολικά 35 άτομα με αναπηρία, που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη η ένταξη των πράξεων στο Πρόγραμμα και συγκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 2.α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Επισημαίνεται ότι η λειτουργία και των δύο κέντρων είχε χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ/Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» κατά την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013.