Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:20
Τοπικά

Μαγνησία: Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα – Συνεχείς εναλλαγές του καιρού






Μετά τις σχεδόν καλοκαιρινές θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου, που άγγιξαν τους 32 βαθμούς κελσίου, τα δεδομένα αλλάζουν από αύριο Τρίτη προς Τετάρτη, με κύριο χαρακτηριστικό την επιδείνωση του καιρού, που θα συνοδεύεται από βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά οκτώ έως δέκα βαθμούς, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές των δύο προηγούμενων ημερών.

«Το νέο κύμα κακοκαιρίας, που προέρχεται από τη Βόρεια Ευρώπη, θα επηρεάσει αναμφίβολα τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία και μάλιστα προς το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, αναμένουμε και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας», όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές.

Μετά τον αίθριο καιρό που θα επικρατήσει και σήμερα, από αύριο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένονται δύο αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά, τα οποία αλλάζουν άρδην τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι στιγμής, προκαλώντας αρκετά έντονα φαινόμενα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά του καιρού που θα επικρατήσουν στη διάρκεια του Οκτωβρίου, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Καντερές: «οι πρώτες μέρες του Οκτωβρίου δείχνουν καλοκαιρινή διάθεση, αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι βρισκόμαστε πλέον στο φθινόπωρο και αυτό σύντομα θα φανεί στη διάρκεια της εβδομάδας».