Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 22:28
Κόσμος

«Στον φούρνο» η Αυστραλία – Νέο κύμα καύσωνα από αύριο με τον υδράργυρο πάνω από τους 45!






Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει τη Δευτέρα την Αυστραλία με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν μάλιστα ότι θα διαρκέσει αρκετές μέρες σε ορισμένες περιοχές.
Ο υδράργυρος αναμένεται να παραμείνει καθηλωμένος πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου τις προσεχείς μέρες, γεγονός ασυνήθιστο για μια χώρα, που περιμένει -καθώς βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο- υψηλές θερμοκρασίες τέτοιες μέρες.
«Ειδικά στα βόρεια τμήματα της νότιας Αυστραλίας αναμένεται ο καύσωνας να διαρκέσει πέντε 24ωρα με το θερμόμετρο πάνω από τους 45 βαθμούς, όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει 5-10 μέρες όλο το χρόνο», είπε ο μετεωρολόγος Ντιν Νάραμαμορ.

Καύσωνας μικρότερης, πάντως, έντασης, προβλέπεται και για περιοχές από την κεντρική Δυτική Αυστραλία μέχρι ορισμένες περιοχές στο νοτιοδυτικό Κουίνσλαντ, τη Νέα Νότια Ουαλία, τη Βικτώρια, την Τασμανία και τη Νότια Αυστραλία αλλά αναμένεται να επιδεινωθεί προς τα μέσα και μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.
Κι όλα αυτά ενώ οι Αυστραλοί ακόμη δεν έχουν συνέλθει από το κύμα καύσωνα που «έψησε» κυρίως περιοχές στα εσωτερικά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή:iefimerida.gr