Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 03:00
Τοπικά

Στον Βόλο σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος

Εκδήλωση για την παρουσίαση του ειδικού λευκώματος που αναφέρεται στους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας των 110 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που είναι το πρώτο Εργατικό Κέντρο στη χώρα, το 1908, διοργανώνεται σήμερα Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 18.30 το απόγευμα στο Βιομηχανικό Μουσείο Τσαλαπάτα, στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, από το ΕΚΒ σε συνεργασία με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.
Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστεί για να τιμήσει με την παρουσία του το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος και θα μιλήσει για τα 100 χρόνια παρουσίας των συνδικάτων και το μέλλον της εργασίας, με αφορμή και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδος. Θα ακολουθήσει η ομιλία του Χάρη Αθανασιάδη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διευθυντή Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δημόσια Ιστορία» του ΕΑΠ με θέμα «Να επισκεπτόμαστε το παρελθόν! Ίσως έτσι, δεν χρειαστεί να το ξαναζήσουμε».
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του προέδρου του ΕΚΒ Θανάση Παπαδημόπουλου, ενώ την παρουσίαση του λευκώματος θα κάνει η δημοσιογράφος Βάσω Κυριαζή.