Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 05:58
Αθλητικά

«Στοιχηματική οργάνωση η Football League»!






«Κεραυνούς» για όσα συμβαίνουν στη Football League εξαπολύει με δηλώσεις του στο SDNA ο Πανουργιάς Παπαιωάνου μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Λαμία, κάνοντας λόγο για συμμορία που δρα στο παρασκήνιο, ενώ αφήνει μικρό «παράθυρο» για να επιστρέψει.

Το παιχνίδι με την Κέρκυρα αποτέλεσε απλώς τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η διαιτησία του αγώνα και η ήττα της Λαμίας (δείτε παρακάτω το βίντεο), έμελλε να φέρει δραματικές εξελίξεις στον σύλλογο της Φθιώτιδας, με την αρχική απόφαση για απόσυρση της ομάδας από το πρωτάθλημα να προκαλεί τεράστια αίσθηση. Λίγα 24ωρα μετά κι αφού είχε πέσει κάπως η «σκόνη» από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, οι άνθρωποι της Λαμίας αποφάσισαν χθες να αλλάξουν γραμμή πλεύσης και να συνεχίσουν μέχρι νεωτέρας στο πρωτάθλημα, ωστόσο ο Πανουργιάς Παπαϊωάνου εμφανίζεται αμετάπειστος στο ενδεχόμενο να παραμείνει στο τιμόνι της. Ή μήπως όχι; Μιλώντας στο SDNA ο τέως -πλέον- ισχυρός άνδρας του συλλόγου δεν αποκλείει την προοπτική επιστροφής του στα δρώμενα, με έναν όμως όρο…
«Τα παιδιά στο Δ.Σ. αποφάσισαν να συνεχίσει η ομάδα, μήπως κι ενδιαφερθεί κάποιος να την αναλάβει. Η δική μου ωστόσο απόφαση ήταν οριστική, με το υπάρχον καθεστώς δεν μπορούσα να συνεχίσω. Δεν ήταν εν θερμώ η απόφαση, ακόμα και τώρα, που έχουν περάσει σχεδόν τρεις ημέρες, νιώθω το ίδιο ήρεμος. Και την ίδια απέχθεια για όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα», ήταν τα πρώτα λόγια του κ.Παπαϊωάννου. Μία φράση του ωστόσο, μας έδωσε την τροφή για την επόμενη ερώτηση. Τι δηλαδή εννοεί με το «υπάρχον καθεστώς»;

«Αν άλλαζαν τα πράγματα κάποια στιγμή, θα μπορούσα να επιστρέψω, είτε στη Λαμία, είστε σε κάποια άλλη ομάδα. Αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί η κατάσταση. Δεν το βλέπω δηλαδή και τόσο πιθανό να γίνει κάτι, αλλά δεν το αποκλείω… Επιφυλάσσομαι πάντως για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου. Δεν πρόκειται να μείνω με τα χέρια σταυρωμένα. Εχω δει ήδη πολλά κι έχω ακούσει περισσότερα…».
«Δρα μία συμμορία στο πρωτάθλημα»!

Συνεχίζοντας ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου εξαπολύει μύδρους για όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα, δεν διστάζει να μιλήσει με βαρείς χαρακτηρισμούς.

«Ολοι βλέπουμε τι γίνεται. Κάθε τόσο βλέπουμε παιχνίδια να εμφανίζονται ως χειραγωγημένα. Εχει καταντήσει αηδία αυτό το πρόγραμμα. Εχω δει πάρ πολλές ύποπτες διαιτησίες και πολύ φοβάμαι πως και οι διαιτητές δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Δεν σημαίνει μόνο ότι ένας διαιτητής μπορεί να είναι κακός, βλέπουμε κι άλλα πολλά ύποπτα πράγματα. Οπως σε παιχνίδια με ιδιαίτερη σημασία, να σφυρίζει ένας διαιτητής που μπορεί να έχει δώσει μόνο ένα ματς σε όλη η χρονιά. Υπάρχει μία συμμορία που δρά και λυμαίνεται τον χώρο. Το πρωτάθλημα είναι μία απέραντη στοιχηματική οργάνωση…»!

«Χρόνια αυτή η μπόχα…»

«Ολα αυτά βέβαια δεν άρχισαν τώρα, ούτε χθες, συμβαίνουν εδώ και πολύ καιρό. Χρόνια υπάρχει αυτή η μπόχα. Και το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι δεν παίρνει καμία θέση η Football League. Καμία απολύτως προσπάθεια. Εχουμε δει τόσες σφαγιαστικές διαιτησίες και ποτέ δεν πήγε παρενέβη ένας εισαγγελέας. Πώς να συνεχίσω να επενδύω λοιπόν μετά εγώ, μου λέτε; Πώς μπορώ να χαρώ τους αγώνες. Από πέρυσι θεωρώ πως έχουμε στοχοποιηθεί. Με τον Πιερικό θυμάστε τι έγινε; Στο… λεωφορείο τιμωρήθηκε παίκτης μας για να χάσουμε βαθμούς»!
«Δεν τους προσκυνάω»!

Συνεχίζοντας το ξέσπασμά του για όσα συμβαίνουν στον… θαυμαστό χώρο της Football League, ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές αντιδράσεις του κόσμου στη συνέχεια.

«Εχω κουραστεί ψυχολογικά. Το αισθάνομαι συνέχεια, αλλά δεν πρόκειται να τους προσκυνήσω, γι’ αυτό και φεύγω. Προχθες μας έσφαξε στο γόνατο. Αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα, πώς θα μπορέσει να συγκρατηθεί ο κόσμος. Μέχρι τώρα ήταν κόσμιος. Αλλά αν αύριο-μεθαύριο έρθει και σφυρίξει στη Λαμία ο συγκεκριμένος διαιτητής (σ.σ. του αγώνα με την Κέρκυρα), τι πιστεύετε ότι θα γίνει; Ηδη βλέπω τον κόσμο πως είναι έτοιμος να ξεσπάσει. Οταν βέβαια ένας διαιτητής ξέρει ότι θα σφυρίξει ξανά και ξανά ό,τι κι αν κάνει, γιατί να διστάσει να αδικήσει κάποια ομάδα; Ενώ αντιθέτως μπορεί να ξανασφυρίξει μετά από δύο χρόνια αν δεν πηγαίνει σύμφωνα με τις προσταγές τους…».

«Δεν είναι και οι παίκτες άμοιροι ευθυνών»

«Βέβαια δεν θα πρέπει να βγάζουμε από το κάδρο των ευθυνών και τους παίκτες. Το στοίχημα έχει καταστρέψει το ποδόσφαιρο, αλλά ευθύνονται κι εκείνοι. Οταν βέβαια δεν πληρώνονται για μήνες, είναι φυσικό να οδηγηθούν κι εκείνοι σε τέτοιες πρακτικές… Μπορώ να τους καταλάβω. Θα πρέπει να αναλάβει άμεσα δράση η Πολιτεία. Να ξεκινήσουν οικονομικοί έλεγχοι σε όλες τις ομάδες. Να ελεγχθούν, να δούμε από προέρχεται το μετοχικό τους κεφάλαιο. Ενας-δύο βέβαια δεν μπορούν να φέρουν την κάθαρση, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια».

«Υπάρχουν και παράγοντες που δεν ξέρουν από στοίχημα, αλλά…»
Εκείνο πάντως που επισημαίνει ο κ.Παπαϊωάννου, είναι πως δεν,,, βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι.

«Για να το ξεκαθαρίσουμε βέβαια, υπάρχουν και κάποια υγιή σωματεία, παράγοντες -όπως εγώ- που δεν ξέρουν τι είναι στοίχημα».