Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 6 Μαΐου δικάζονται οι γονείς της μικρής Μαρίας (video)






Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς της 4χρονης Μαρίας – Ειρήνης που είχε εξαφανιστεί για περίπου μία ημέρα προκαλώντας αναστάτωση σε όλη την Ελλάδα. Οι γονείς της Μαρίας οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο λίγο μετά τις 12 μεσημέρι της Τετάρτης, η δίκη τους όμως αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων, αλλά τελικά θα διεξαχθεί, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Παρασκευή 6 Μαΐου.

Αμέσως μετά την αναβολή της δίκης οι γονείς της μικρής αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος.

Σήμερα, στο δικαστήριο ο πατέρας της μικρής δήλωσε άνεργος ναυτικός και η μητέρα ανέφερε ότι δεν εργάζεται.

«Διέφυγε για ένα λεπτό από την προσοχή μου. Άφησα στον άντρα μου τα παιδιά μου και πήγα στην κουζίνα. Αμέσως μετά αρχίσαμε να την ψάχνουμε αλλά δεν μπορούσαμε να τη βρούμε. Πήραμε την αστυνομία και το «Χαμόγελο του Παιδιού», είχαμε μαζευτεί 200 άτομα.

Η κόρη μου, μου είπε ότι ήταν στο βουνό και κοιμήθηκε στα χορταράκια. Μου είπε ότι ήθελε να δει ένα σκυλάκι και μετά χάθηκε.

Εμένα το παιδί μου, μου είπε ότι πέρασε τη νύχτα μόνο του. Δεν πιστεύω ότι κάποιος το πήρε. Ευχαριστώ τον Θεό που μου το φύλαξε στο δάσος», είπε η μητέρα της 4χρονης στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό της από τον εισαγγελέα.

«Αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ένα λεπτό οι γονείς χάνουν από την προσοχή τους τη μικρή Μαρία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, έκαναν ότι θα έκανε  οποιοσδήποτε, πήγαν στο τμήμα έδωσαν περιγραφή. Κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ, Ερυθρός Σταύρο. Αποκλείεται να έφυγε από το σπίτι και να κινήθηκε μόνος του. Κάποιος το πήρε και το άφησε στο σημείο εκείνο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. Άρα κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί»,
υποστήριξε ο δικηγόρος των γονέων, Σταύρος Γεωργόπουλος.

«Αξιοπρεπέστατα τα παιδιά. Αγαπάνε τα παιδιά τους θα έδιναν και την ψυχή τους. Σκεφτείτε αυτό που βλέπει το άλλο τους παιδί. Ψάχναμε όλο το βράδυ. Αφού δεν έχει φτερά το παιδί κάποιος πρέπει να το πήρε», δήλωσαν από την πλευρά τους οι κουμπάροι του ζευγαριού.
 

Εν αναμονή των πορισμάτων

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας ανηλίκων, με εντολή της οποίας η μικρή Μαρία-Ειρήνη έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αναμένει τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων και των παιδιάτρων που εξετάζουν το κοριτσάκι. Η εισαγγελέας θα επιτρέψει την επιστροφή του παιδιού στους γονείς μόνο εφόσον οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφανθούν ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον και ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών.