Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 04:22
Τοπικά

Βόλος: Στην Πλατεία Πανεπιστημίου η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ






Κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, απευθύνει η Γραμματεία Μαγνησίας. Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να δοθεί μια αγωνιστική ταξική απάντηση στην «αντιασφαλιστική και φορολογική λαιμητόμο» που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.

«Από πολύ νωρίς το ΠΑΜΕ είχε καλέσει τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα, χαρακτηρίζοντας κάθε παρέμβαση στο ασφαλιστικό ως αιτία πολέμου» τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, κ. Κώστας Στεργίου, προσθέτοντας πως το βαρύ πλήγμα που φέρνουν στο ασφαλιστικό και το φορολογικό δεν αφήνει κανέναν ανέγγιχτο. Χτυπάει αλύπητα τους συνταξιούχους και ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, με μέτρα όπως:

-Η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ

-Μείωση συντάξεων στους νέους συνταξιούχους, εξαιτίας του νέου τρόπου υπολογισμού τους.

-Κατάργηση της κατώτατης σύνταξης.

-Μείωση συντάξεων θανάτου (χηρείας) λόγω αυστηρότερων προϋποθέσεων.

-Μείωση επικουρικών συντάξεων στους υφιστάμενους και νέους συνταξιούχους.

-Μείωση οικογενειακών παροχών στους νέους συνταξιούχους.

-Περικοπές στα εφάπαξ και στα μερίσματα δημοσίων υπαλλήλων κ.α.

«Πέρα από όλα αυτά, έρχεται νέα φορολογία για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, την ίδια στιγμή που φοροαπαλλάσσονται με διάφορες τροπολογίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η εργατική πρωτομαγιά δεν μπορεί να αποτελέσει κάποια τυπική εκδήλωση» επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο κ. Στεργίου, προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει, στην άθλια ενέργεια της κυβέρνησης να στείλει σε πολυήμερη αργία τους εργαζόμενους και στην ουσία να ακυρώσει την πρωτομαγιάτικη απεργία, με την απόφασή της για μεταφορά της πρωτομαγιάς στις 3 Μάη.