Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 13:27
Τοπικά

Στη φυλακή μέχρι τη δίκη τους οι τρεις τσιγγάνες που ξάφριζαν διαμερίσματα στον Βόλο






Αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής τους και αποφυλάκισης μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό υπέβαλαν οι τρεις γυναίκες Ρομά, οι οποίες συνελήφθησαν πρόσφατα να ξαφρίζουν πολίτες, προσποιούμενες ότι πωλούν εικόνες. Το αίτημά τους, ωστόσο, απορρίφθηκε.

Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 58, 57 και 60 ετών που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στις 26 Ιανουαρίου, καθώς με το πρόσχημα πώλησης εικόνων και άλλων μικροαντικειμένων ξάφριζαν κοσμήματα αξίας και χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, θα παραμείνουν στις φυλακές Ελαιώνα.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου που συνεδρίασε χθες, απέρριψε το αίτημά τους να αποφυλακιστούν μετά από ένα μήνα κράτησης.

Οι τρεις γυναίκες έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς μετατροπή, χωρίς αναστολή, χωρίς έφεση με αναστέλλουσα δύναμη.

Εντούτοις, οι δικηγόροι τους ζήτησαν να αφεθούν ελεύθερες μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή τους, επικαλούμενοι σοβαρά προβλήματα υγείας των ιδίων ή συγγενικών τους προσώπων.

Επισήμαναν ότι οι κρατούμενες έχουν συγκεκριμένο τόπο διαμονής και δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγουν στο εξωτερικό, καθώς οι οικογένειές τους βρίσκονται στη χώρα.

Τόνισαν, τέλος, ότι ο ένας μήνας κράτησης είναι αρκετό χρονικό διάστημα για να σωφρονιστεί κάποιος που κατηγορείται για μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής, και επικαλέστηκαν τον Νόμο Παρασκευόπουλου και τις ευεργετικές του διατάξεις.

Τη συζήτησης της αίτησης παρακολουθούσαν από το ακροατήριο του δικαστηρίου συγγενικά πρόσωπα των καταδικασθέντων που αγωνιούσαν για την έκβαση της συζήτησης.

Όμως, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα. Στο πλαίσιο της προανάκρισης της Αστυνομίας είχε διαπιστωθεί ότι οι τρεις γυναίκες είχαν νοικιάσει σπίτι σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου για μία εβδομάδα.

Αυτό ήταν και το διάστημα που σκόπευαν να μείνουν στην πόλη και μετά προφανώς θα συνέχιζαν τη δράση τους σε άλλους σταθμούς.

Οι τρεις συλληφθείσες κατάγονται από την Αθήνα και την Αλεξανδρούπολη. Με το πρόσχημα πώλησης εικόνων και μικροαντικειμένων, στο παρελθόν είχαν κατακλέψει ανυποψίαστους πολίτες, κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους.

Στον Βόλο αφαίρεσαν από ανυποψίαστη γυναίκα χρυσαφικά κοσμήματα, ενώ αποπειράθηκαν να κλέψουν και δεύτερη γυναίκα, όμως δεν βρήκαν κάτι για να αφαιρέσουν από το σπίτι της και απομακρύνθηκαν.

Κατά την παραμονή τους στον Βόλο τουλάχιστον άλλοι τρεις ηλικιωμένοι είχαν απευθυνθεί στην Αστυνομία και είχαν καταγγείλει την προσέγγιση ύποπτων γυναικών για κλοπές, τις οποίες όμως είχαν απομακρύνει κακήν κακώς από τις οικίες τους.