Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:29
Τοπικά

Στη ρύθμιση για χρέη προς ΟΤΑ μπήκε η εταιρεία που διαχειρίζεται το ΞΕΝΙΑ Βόλου






Το πολυνομοσχέδιο που επιτρέπει τη ρύθμιση χρεών προς τους ΟΤΑ με 100 δόσεις εκμεταλλεύτηκε η εταιρεία Ντομοτέλ που εκμεταλλεύεται το Ξενία και πλήρωσε την πρώτη δόση χθες το μεσημέρι, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρούσε στην καταγγελία της σύμβασης. Σημειώνεται ότι οι οφειλές σε μισθώματα της εταιρείας, μαζί με τις προσαυξήσεις ξεπερνούσε τα 2,5 εκ. ευρώ. Τελικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πληρώνει κάθε μήνα 22.300 ευρώ καθώς ο νόμος προβλέπει και 50% μείωση στις προσαυξήσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτή τη ρύθμιση, όπως προβλέπει και ο νόμος για ποσά οφειλής άνω των 150.000 ευρώ.

Όπως επισήμανε ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου η εταιρεία χθες πλήρωσε την πρώτη δόση των 22.300 ευρώ, και επισήμανε ότι το θέμα θα το παρακολουθούν στενά οι υπηρεσίες και αν η εταιρεία δεν είναι τυπική το θέμα θα έλθει εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο. “Η εταιρεία και στο παρελθόν είχε κάνει ρυθμίσεις, πλήρωνε δύο η τρεις δόσεις και σταματούσε ενώ δεν πλήρωνε και τα τρέχοντα μισθώματα. Πλέον αν δεν το κάνει θα χάσει άμεσα τη ρύθμιση και η σύμβαση θα καταγγελθεί.
“Βούλησή μας να κοιτάμε συμφέροντα του δήμου και όχι των επιχειρηματιών. Εμείς εφόσον δεν τηρηθεί η ρύθμιση όπως πρέπει, καταβάλλοντας κάθε μήνα τη μηνιαία δόση που αιτήθηκε η εταιρεία συν τα τρέχοντα μισθώματα το θέμα θα επανέλθει.