Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 19:51
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Βουλγαρία οδηγούν την ΕΛ.ΑΣ. τα «ίχνη»του Παλαιοκώστα






Σειρά πληροφοριών για παρουσία του 51χρονου καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα σε βαλκανική χώρα και κυρίως στη Βουλγαρία φέρεται να διαθέτει τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά όπου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για παρουσία του Βασίλη Παλαιοκώστα στη Βουλγαρία αναφέρει το ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Η εξαφάνιση αυτή δεν είναι η πρώτη του ληστή-φαντομά, αφού προ 15ετίας φέρεται να εργαζόταν σε τυροκομείο στα Τρίκαλα, αναφέρει το ΒΗΜΑ…
Σύμφωνα με αυτό, η αστυνομία φέρεται να εντόπισε ίχνη του νούμερου 1 καταζητούμενου στη Βουλγαρία.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί Ειδικών Υπηρεσιών που έχουν αναλάβει το έργο εντοπισμού του Έλληνα «φαντομά», εδώ και μήνες είχαν πληροφορίες πως ο Παλαιοκώστας είχε διαφύγει στο εξωτερικό, έπειτα μάλιστα από την επιτυχημένη επέμβαση πλαστικής που είχε κάνει στο πρόσωπο του, προκειμένου να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του.

Αυτή του όμως η αλλαγή δεν έμεινε για πολύ κρυφή από τα «αυτιά» και τα «μάτια» των Αρχών, καθώς τον Οκτώβριο του 2013, κάμερα καφετερίας της Εθνικής Οδού, συνέλαβε των δραπέτη να παραγγέλνει καφέ και φαγητό. Αυτές οι φωτογραφίες έφθασαν στα χέρια τις Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα το νέο πρόσωπο του Βασίλη Παλαιοκώστα να αποκαλυφθεί.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη η ΕΛ.ΑΣ, αφού πρώτα εξασφάλισε την βασιμότητα της πληροφορίας που ήθελε τον Παλαιοκώστα να έχει διαφύγει από την χώρα, ενεργοποίησε το πληροφοριακό «δίκτυο» που διαθέτουν οι Ελληνικές Αρχές στη Βαλκανική Χερσόνησο, προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη του νούμερο ένα καταζητούμενου.

Σύμφωνα με το newsit.gr, που επικαλείται τις ίδιες πηγές πληροφορήσεις, αυτό το «δίκτυο» εντόπισε τελικά ίχνη του δραπέτη, σε κράτος της Βαλκανικής Χερσονήσου και μάλιστα εκτιμάται πως στην ίδια χώρα βρίσκεται και η σύντροφος του Παλαιοκώστα μαζί με το παιδί τους.

Παράλληλα η απόρρητη πληροφορία που διαβιβάστηκε στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., κάνει λόγο ακόμα και για νέα ενδεχόμενη πλαστική εγχείριση που έχει κάνει ο Έλληνας κατζητούμενος, έπειτα από την αποκάλυψη της πρώτης εγχειρίσης αλλαγής χαρακτηριστικών στο πρόσωπο του.

Πλέον, η ομάδα των ερευνητών που ασχολείται με τον εντοπισμό και την σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα, πραγματοποιεί ενέργειες διασταυρώσεις της πληροφορίας περί ιχνών του επικηρυγμένου έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ δραπέτη, ώστε να ενεργήσουν σε δεύτερο στάδιο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επόμενη κίνηση των Αρχών είναι η ενημερώσει των εκεί αστυνομικών Αρχών για την ύπαρξη του φυγά, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και η αποστολή κλιμακίου, προκειμένου να συνδράμουν τους συναδέλφους τους για την σύλληψη του νούμερο ένα Έλληνα καταζητούμενου…

ΤΟ ΒΗΜΑ- newsit.gr