Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Στα μαλακά» οι δολοφόνοι του Μπακαρί Χέντερσον – Ξέσπασε η μητέρα του






Στα μαλακά έπεσαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Μπακαρί Χέντερσον τον Ιούλιο του 2017 στο Λαγανά της Ζακύνθου.

Το δικαστήριο ανέτρεψε την εισαγγελική πρόταση και μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη για τους έξι από τους εννέα κατηγορούμενους.

Για τους άλλους τρεις, τον Έλληνα μπάρμπαν και δύο Σέρβους έκρινε ότι τέλεσαν απλή σωματική βλάβη, αδίκημα για το οποίο θα έπρεπε να είχε υποβληθεί μήνυση από την οικογένεια, καθώς δεν είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο, με αποτέλεσμα να παύσει η δίωξη εναντίον τους.

Αναλυτικά:

– Ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη με ποινή 15 έτη κάθειρξης.
– Ο δεύτερος (ο μπάρμαν), ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος απαλλάσσονται καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι προκάλεσαν απλή σωματική βλάβη
– Ο πέμπτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη με ποινή 5 έτη. Ο 6ος, 7ος, 8ος και 9ος κατηγορούμενος κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και τους επιβλήθηκαν  9 έτη για τον 6ο, τον 7ο και τον 8ο και 10 έτη για τον 9ο.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές και αναμένεται οι καταδικασθέντες να οδηγηθούν στη φυλακή.

«Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία»

Απογοητευμένοι με τις ποινές που αποφάσισε το δικαστήριο εμφανίστηκαν οι γονείς του Μπακάρι. Η μητέρα του μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε. “Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλι γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν .Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου . Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση . Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο” είπε και ξέσπασε σε κλάματα.

Κακή μέρα για τη δικαιοσύνη είπε ο συνήγορος της οικογένειας του Μπακάρι ενώ ο πατέρας του μπάρμπαν δήλωσε ανακουφισμέμος λέγοντας πως εξαρχής πίστεψε στο παιδι του.

mpak5
mpak4
mpak3
mpak2
mpak1

Δείτε το βίντεο της δολοφονίας: