Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:00
Τοπικά

Στα λευκά ο νομός Μαγνησίας






Εντονη εξακολουθεί να είναι η χιονόπτωση στη Μαγνησία, κυρίως στο Πήλιο και στην περιφέρεια του Αλμυρού. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δίνουν μάχη να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο στο Πήλιο, όπου χιονίζει ασταμάτητα και τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ολα τα προάστια περιμετρικά του Βόλου, έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ στο κέντρο της πόλης, παρά την πρωινή χιονόπτωση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Στα Χάνια του Πηλίου το χιόνι έχει φθάσει τα 60 εκατοστά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα να κρατηθεί ο δρόμος ανοιχτός στο τμήμα Αλυκόπετρα-Χάνια-Καράβωμα προς Ζαγορά.

Χιόνι έχει καλύψει την Πορταριά, τη Μακρυνίτσα, τις Μηλιές, τη Ζαγορά, όλο το ανατολικό Πήλιο, την Αργαλαστή μέχρι και το Τρίκερι, όπου τα σχολεία είναι κλειστά.

Πυκνό χιόνι πέφτει και στη Νέα Αγχίαλο, το Βελεστίνο, τον Αλμυρό και όλη την περιφέρεια.

Προβλήματα υπάρχουν και στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης, από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι και την Λάρισα, όπου συνεχίζεται η χιονόπτωση και κυρίως στον Αλμυρό, στις στροφές Αλεξάκη, στις στροφές Αερινού και στο Βελεστίνο.