Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 19:25
Κόσμος

Μαρτυρία-σοκ: Οι τζιχαντιστές κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά για να σκοτώσουν τους γονείς τους






Μερικά από τα μυστικά εκπαίδευσης νεαρών στρατιωτών αποκάλυψε ένας  12χρονος, που κατάφερε να δραπετεύσει από τα στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους.

Το παιδί, το οποίο ονομάζεται Νασίρ, δήλωσε στο CNN ότι ανήκε σε μια ομάδα 60 παιδιών που οι τζιχαντιστές εκπαίδευαν ως καμικάζι στη Ράκκα

Ο Νασίρ αποκάλυψε πως στα στρατόπεδα εκπαίδευσης υπάρχουν αγόρια από την ηλικία των πέντε ετών, τα οποία οι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους πείθουν πως τα αγαπούν περισσότερο από τους γονείς τους.

Πιο αναλυτικά ο 12χρονος σχολίασε πως: «Οι πιο τρομακτικές στιγμές ήταν κατά τις αεροπορικές επιδρομές. Τότε μας οδηγούσαν σε υπόγεια τούνελ, όπου κρυβόμασταν. Μας έλεγαν ότι οι Αμερικανοί, οι άπιστοι, προσπαθούσαν να μας σκοτώσουν, αλλά εκείνοι μας αγαπούσαν. Μας έλεγαν, ακόμη, ότι θα μας φρόντιζαν καλύτερα από τους γονείς μας. Όταν μας εκπαίδευαν, μας τόνιζαν ότι οι γονείς μας είναι άπιστοι και η πρώτη μας αποστολή θα ήταν να επιστρέψουμε στα σπίτια μας και να τους σκοτώσουμε».

Ο μικρός Νασίρ, ο οποίος αναγκάστηκε να εμφανιστεί σε ένα από τα προπαγανδιστικά βίντεο των τζιχαντιστών, αποκάλυψε ότι δεν επιτρεπόταν σε κανένα από τα παιδιά να κλάψει κατά την εκπαίδευσή τους σαν βομβιστές καμικάζι στη Ράκκα.

Ευτυχώς, το 12χρονο παιδί κατάφερε να δραπετεύσει και να φτάσει σε μια κατασκήνωση προσφύγων, όπου επανενώθηκε με την οικογένειά του. Όπως, μάλιστα, δήλωσε ο ίδιος: «Όταν δραπετεύσαμε και είδα τη μητέρα μου ξανά, ήταν σαν να επέστρεψα στη ζωή».

Οι μαρτυρία του παιδιού ήρθε στο φως σχεδόν ταυτόχρονα με την ιστορία ενός 20χρονου τζιχαντιστή, ο οποίος εκτέλεσε δημόσια την ίδια του τη μητέρα, με την κατηγορία της αποστασίας.