Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 03:01
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: “Δεν βλέπω εκλογές αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε”!






Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την πορεία και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει εκλογές σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Ο υπουργός Οικονομίας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα τα Νέα του Σαββατοκύριακου. Σε αυτήν επεσήμανε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι και η δημιουργία Αναπτυξιακού Ταμείου, κάτι το οποίο θα γίνει μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό που είπε πάντως για το ενδεχόμενο εκλογών συγκεντρώνει το ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε: “Αποδείξαμε το 2015 ότι δεν φοβόμαστε να εκτεθούμε στην κρίση των πολιτών. Αυτό ισχύει και τώρα. Αν υπάρξει ανάγκη θα ζητήσουμε και είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε ξανά την επιδοκιμασία τους. Δεν βλέπω όμως να προκύπτει τέτοια ανάγκη μέχρι το φθινόπωρο του 2019, οπότε εξαντλείται η θητεία της παρούσας Βουλής”.

Aκόμη, δεν έκρυψε πως θα ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομίας όσο τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

“Tα μηνύματα που έχουμε από όλες τις πλευρές παραπέμπουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο προσεχές τακτικό Eurogroup. Το παρελθόν όντως μας έχει διδάξει ότι μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις, δεδομένης και της εμπλοκής στο ζήτημα πολλών πλευρών με διαφορετικές προσεγγίσεις. Το τελευταίο διάστημα όμως οι προσεγγίσεις αυτές έχουν πλησιάσει και δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες ανατροπές”, τόνισε ακόμη για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Τέλος και σε σχέση με τα “κόκκινα δάνεια”, ο κ. Σταθάκης επανέλαβε πως το 90% των δανειοληπτών προστατεύεται από τη συμφωνία με τους δανειστές. Χαρακτηριστικά δήλωσε: “Θεωρούσαμε ότι η απελευθέρωση της πώλησης δανείων σε μη τραπεζικές εταιρείες πρέπει να γίνει με προσοχή, ώστε να μην πληγεί ο ήδη τραυματισμένος κοινωνικός ιστός”.