Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:03
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στάση πληρωμών» προς τις ιδιωτικές κλινικές από τον ΕΟΠΥΥ






Σε «στάση πληρωμών» προς τις ιδιωτικές κλινικές προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ. Την ώρα που ο ασφαλιστικός οργανισμός ετοιμάζεται να μεταφέρει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδας, αφήνει απλήρωτες τις ιδιωτικές κλινικές για τις αιμοκαθάρσεις και τις νοσηλείες των ασφαλισμένων του.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε «να μην προβεί αυτό το μήνα σε καμία πληρωμή, νοσηλειών και αιμοκαθάρσεων, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της μέχρι την περασμένη Τετάρτη και ενώ γνωρίζει τους κινδύνους προσωποκράτησης που εγκυμονεί η απόφαση της για τους παρόχους».

Η Ένωση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τέτοιες ενέργειες μας παραπέμπουν στην προηγούμενη εποχή του ΕΟΠΥΥ που η πληρωμή μας γινόταν μήνα παρά μήνα και παρά τις εξαγγελίες της νέας Διοίκησης για νέα εποχή τελικά μάλλον το ξεδίπλωμα της έμεινε στη μέση…συνεχίζοντας την ίδια τακτική». Εκφράζει δε τη δυσφορία της «για την επιμονή της τρόικας των διαπραγματευτών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ για την νέα σύμβαση νοσοκομειακής περίθαλψης να εμμένουν στις ίδιες κόκκινες για μας θέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τη διάσωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά με προσδοκώμενη φιλολαϊκή δημοσιότητα….».

Τέλος οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών καταγγέλλουν τη κυβέρνηση για την αύξηση του ΦΠΑ δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οφείλουμε να συγχαρούμε τους οικονομικούς φωστήρες, που χωρίς καμία αιδώ, πρότειναν και οι τοκογλύφοι αποδέχθηκαν την αύξηση του ΦΠΑ από 23% στο 24% συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών υγείας που όπως φαίνεται αποτελούν πολυτέλεια».

«Η εκτόξευση της οικονομίας μετά το ορθόδοξο Πάσχα και η ανάπτυξη της μάλλον πρόκειται για όνειρο θερινής νυκτός. Η πραγματικότητα είναι η καταστροφή των επιχειρήσεων μας και η φτωχοποίηση των Ελλήνων χωρίς καμία πιθανότητα για έξοδο από την εποχή των μνημονίων» καταλήγει η ΠΕΙΚ.