Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 14:41
Τοπικά

Σπέκουλα με τον πόνο των προσφύγων από τους έξι ΣΥΡΙΖΑίους – Εκτέθηκαν για πολλοστή φορά






Άγριο σφυροκόπημα και πολιτικό ξεγύμνωμα απόψε στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για τους έξι «ανεξάρτητους», που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ένα δακρύβρεχτο – μελό κείμενο ψηφίσματος που παρουσίασαν και με το οποίο επιχειρούσαν να μετακυλίσουν τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης για το πρόβλημα με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στο Δήμο Βόλου.

Τόσο ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, και ο πρόεδρος του σώματος, Γιώργος Μουλάς, όσο και οι καθ ύλην αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, κ. Γεωργία Τοκαλή – Μποντού και Τάσος Μπατζιάκας και ο πρόεδρος του ΔΕΟΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργος Βλιώρας, αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή, που εξ αρχής διέθεσε δημοτική δομή, που δεν δέχθηκαν οι εδώ εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα να συντηρούνται κοινωνικές εντάσεις με γονείς στα επιλεγμένα σχολεία.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς επιτέθηκε στους ανεξάρτητους συμβούλους επισημαίνοντας ότι εκμεταλλεύονται τα προβλήματα των προσφύγων για να κάνουν πολιτική και αυτά είναι άθλια πολιτικά τεχνάσματα. «Θέλετε να εκμεταλλευτείτε την δυστυχία των ανθρώπων για να κάνετε τα δικά σας τεχνάσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η αντιδήμαρχος Παιδείας Γ. Μποντού υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» τα προσφυγόπουλα και τόνισε ότι δεν χρειάζεται υποδείξεις γιατί «τα έργα έχουν μεγαλύτερη αξία από τα ψηφίσματα».
Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα των προσφύγων άσκησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Νάνος