Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:45
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκαριστικές μαρτυρίες στη δίκη του 62χρονου καθηγητή μουσικής που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων






Σοκ προκαλούν τα όσα κατέθεσαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, οι γονείς των δυο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 9 και 11 ετών, τα οποία είχαν υποστεί τις αποτρόπαιες σεξουαλικές ορέξεις του ανθρώπου που νόμιζαν ως δάσκαλό τους. Πρόκειται για τον 62χρονο καθηγητή μουσικής, διακεκριμένου φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο οποίος το 2017 συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές κατηγορούμενος για ασελγείς πράξεις σε βάρος δυο των δυο ανηλίκων μαθητριών του.

Σήμερα, ο 62χρονος καθηγητής κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, πρώτη ημέρα της δίκης του, με τους γονείς των μικρών κοριτσιών να ανεβαίνουν στο βήμα του μάρτυρα και να μιλούν για τη δράση του κατηγορουμένου.

«Το παιδί μας είπε ότι (ο κατηγορούμενος) έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της και τη θώπευε… Έβαλε το χέρι του στους μηρούς και το δάχτυλο του στα γενετική της όργανα», κατέθεσε στο δικαστήριο ο πατέρας της 9χρονης για να αναφέρει: «Ο κατηγορούμενος έβαλε το χέρι της στα όργανα του και τη ρώτησε αν της αρέσει. Την έβαλε να καθίσει με τα πόδια ανοιχτά και την τράβηξε φωτογραφίες. …Υπήρξε πολύ μεγάλη αναστάτωση στο σπίτι προσπαθήσαμε να δούμε τι θα κάνουμε. Διέκοψα το ωδείο απευθύνθηκα σε γραμμή υποστήριξης και 30/1 έκανα καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη».

Από την πλευρά της η μητέρα της ανήλικης, τόνισε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της: «Η κόρη μου έκτοτε δεν θέλει να κοιμάται μόνη της. Στις κοινωνικές μας συναναστροφές δεν θέλει καθόλου να μιλήσει με μεγαλύτερους άνδρες. Φοβόταν και ντρεπόταν γι αυτό δεν μου μίλησε εξαρχής Είχε δασκαλευτεί να μην μιλήσει. Ντρεπόταν, αυτό μας είπε και ο ψυχολόγος.

Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο 62χρονος είναι ιδιαίτερα βαρύ: Τα αδικήματα που του έχουν απαγγελθεί είναι αυτά της αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων (οπλοφορία – οπλοκατοχή).

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο 62χρονος καθηγητής, από τα Χριστούγεννα του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017 χρησιμοποιώντας φιλοφρονήσεις στα δυο ανυποψίαστα κορίτσια προχωρούσε στη συνεχεία σε θωπείες στο στήθος, τα οπίσθια και τα γεννητικά όργανα τους ενώ τοποθετούσε τα χέρια τους στο μόριο του και τις παρακινούσε να το χαϊδέψουν.

Μάλιστα όλα αυτά συνέβαιναν εν ώρα μαθήματος, όταν τα ανήλικα κορίτσια βρίσκονταν μόνα τους μαζί του στα δωμάτια των ωδείων.

Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας θα συνεχιστεί στις 15 Οκτωβρίου.

 

 

Πηγή: protothema.gr