Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:13
ΒόλοςΤοπικά

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο του Βόλου στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο (photos)

sdr





Επεισόδια σημειώθηκαν για αρκετή ώρα στο κέντρο του Βόλου, μετά την ειρηνική πορεία για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του16χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό. Αντιεξουσιαστές, έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές στη οδό Δημητριάδος ενώ η κυκλοφορία στην οδό Δημητριάδος είχε διακοπεί.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε θέσεις μάχης, ενώ οι αντιεξουσιαστές πετούσαν βόμβες μολότοφ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων. Επίσης, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων που συμμετέχουν στα επεισόδια.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία. Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μαθητές και πραγματοποιήθηκε στις 18.00 στον θόλο του κτιρίου «Παπαστράτου», ενώ σε αυτή συμμετείχαν και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας.

Με τη διακριτική επίβλεψη δυνάμεων της Αστυνομίας, η ειρηνική πορεία που από την οδό Δημητριάδος ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, με σταθμούς τα Δικαστήρια και το Δημαρχείο Βόλου επέστρεψε μέσω της παραλίας επέστρεψε στο θόλο. Στη διάρκεια της πορείας άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία έγραψαν συνθήματα σε τοίχους τραπεζών και κτιρίων.