Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:40
Τοπικά

Σκληρή απάντηση για τα σκουπίδια της θάλασσας και της… στεριάς






Απάντηση σε δημοσιεύματα που “χρεώνουν” το Δήμο Βόλου την απαράδεκτη κατάσταση που υπάχει τόσο στην καθαριότητα της θάλασσας όσο και στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, έδωσε σήμερα ο Δήμος Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με αφορμή κάποιες φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα διάφορα βοθροσάιτς και λοιπά ρυπαρά εργαλεία – ΜΜΕ της διαπλοκής (και) της πόλης μας, με την απαράδεκτη, όντως, κατάσταση, που υπάρχει τόσο στη καθαριότητα της θάλασσας, όσο και γενικότερα στην χερσαία ζώνη του λιμανιού (παραλία) οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

  • Ο Δήμος Βόλου ουδεμία αρμοδιότητα, άρα και υποχρέωση, έχει τόσο για τη θαλάσσια περιοχή, όσο και για τη χερσαία ζώνη, ώστε να παρέμβει. Οι περιοχές αυτές είναι αρμοδιότητες του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.
  • Ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων παρεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά, όπου και όποτε χρειαστεί. Καλεί δε και τον ΟΛΒ, και την πολυπράγμονα διορισμένη ηγεσία του, να πράξουν το ίδιο διασφαλίζοντας την αισθητική, αλλά και τη λειτουργικότητα, των περιοχών που παραδόξως του ανήκουν αλλά επηρεάζουν άμεσα τη ζωή και την καθημερινότητα της πόλης.

Αν και χαιρόμαστε που πολίτες ζητούν από εμάς λύσεις για προβλήματα που ανάγονται στην αρμοδιότητα και τις υποχρεώσεις άλλων, που προφανώς αδυνατούν να το κάνουν, εν τούτοις δεν μπορούμε να επιδεικνύουμε ανοχή σε πρόδηλα κακόβουλα και υποβολιμαία σχόλια, που σε αναγκάζουν να διερωτάσαι αν πιο βρόμικη είναι η θάλασσα όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία ή το μυαλό αυτών που γράφουν τέτοια ψεύδη”.