Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024 01:02
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκιά του εαυτού του ο Λεμπιδάκης μετά από 6 μήνες ομηρίας -Ζυγίζει 45 κιλά






Σε κακή κατάσταση βρήκαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη οι αστυνομικοί που τον απελευθέρωσαν από τα δεσμά του.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο γιος του Μιχάλη Λεμπιδάκη και ο αδερφός τού επιχειρηματία είπαν ότι ο άνθρωπός τους βρίσκεται σε ασφαλές σημείο, ωστόσο είναι αρκετά καταπονημένος και σαφώς αδυνατισμένος, έχοντας φθάσει τα 45 κιλά! Συμπλήρωσαν πάντως ότι έχει απόλυτη διαύγεια.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Real FM.

«Οι απαγωγείς τον κρατούσαν κάτω από άσχημες συνθήκες, τον ταλαιπωρούσαν», είπε ο κ. Τόσκας.

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε και για τους αστυνομικούς που έφεραν εις πέρας την επιχείρηση. Αφού τους ευχαρίστησε για την αίσια έκβαση της απαγωγής, ο κ. Τόσκας είπε ότι «ενήργησαν επαγγελματικά, με ακρίβεια, χωρίς να χυθεί αίμα», για να συμπληρώσει ότι κάποιοι από τους απαγωγείς «είναι άγνωστοι, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που είναι γνωστοί».

«Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν ενδείξεις, δεν ήταν γνωστός ο τόπος που τον κρατούσαν, γι’ αυτό άργησε η επιχείρηση», συμπλήρωσε ο κ. Τόσκας. «Δεν θέλαμε να συλληφθούν κάποια άτομα και να κινδυνέψει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη», κάνοντας λόγο για εξάρθρωση ενός «επικίνδυνου κυκλώματος».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός είπε για τους δράστες πώς «έκαναν λάθη και είχαν εντοπιστεί μέσα από κάμερες. Πρόκειται για τετραπλή επιτυχία: Είναι σώος ο επιχειρηματίας, δεν χύθηκε αίμα, δεν δόθηκαν λύτρα, συνελήφθησαν οι δράστες».

Μετά από έξι μήνες ομηρίας, απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία έκανε έφοδο στο κρησφύγετο των απαγωγέων, μια παλιά μάντρα αυτοκινήτων στη γέφυρα Ζουρίδας, σε αγροτική τοποθεσία του Ρεθύμνου, στην παραλία Αρίνας, και απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε απαχθεί πριν από έξι μήνες.

Οι αστυνομικοί προετοίμαζαν την επιχείρηση για ώρες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικό κλιμάκιο είχε φτάσει από την Αθήνα. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα. Κατά πληροφορίες, έχουν συλληφθεί επτά άτομα και έχει προσαχθεί και εξετάζεται ένα ακόμα άτομο. Παράλληλα οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας έχει μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, είναι καλά στην υγεία του, αλλά αρκετά αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος.

Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε αρκετό καιρό πού κρατείτο ο επιχειρηματίας, ωστόσο οι αξιωματικοί που είχαν αναλάβει την υπόθεση σχεδίαζαν πολύ προσεκτικά το σχέδιο της απελευθέρωσής του. Μάλιστα, από την ΕΛ.ΑΣ γινόταν χρήση θερμικής κάμερας ενώ είχαν τοποθετηθεί και μικροκάμερες στην περιοχή που κρατούνταν ο επιχειρηματίας, προκειμένου να ελέγχονται οι κινήσεις των δραστών.

 

Τα πρώτα λόγια του Λεμπιδάκη

«Σας ευχαριστώ. Δεν το πιστεύω πως με σώσατε», φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας στους αστυνομικούς, όπως αναφέρει το flashnews.gr. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Λεμπιδάκης έκλαιγε με λυγμούς την ώρα που η αστυνομία τον απελευθέρωνε, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει ότι το θρίλερ της απαγωγής του έλαβε τέλος.

O επιχειρηματίας εντοπίστηκε καταβεβλημένος και αδυνατισμένος σε εγκαταλελειμμένη μάντρα αυτοκινήτων στη γέφυρα της Ζουρίδας, μεταξύ Ρεθύμνου και Χανίων.

«Ο άνθρωπος είναι σώος και κοντά στους δικούς του, τον εξετάζουν οι γιατροί αυτή τη στιγμή. Έχουν συλληφθεί αρκετοί απαγωγείς», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Πηγή: iefimerida.gr