Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 14:50
Τοπικά

Σκιάθος: “Ποινή” 24ωρης ομαδικής αποβολής στο 15μελες συμβούλιο του Γυμνασίου






“Ποινή” 24ωρης ομαδικής αποβολής στο 15μελες συμβούλιο του Γυμνασίου Σκιάθου επέβαλε η διεύθυνση του σχολείου. Σύμφωνα με ασφαλείς και επιβεβαιωμένες πληροφορίες η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς μετά την ολοκλήρωση της πολυήμερης κατάληψης των μαθητών, η εικόνα που παρουσιάζαν οι σχολικές άιθουσες ήταν αποκαρδιωτική. Σύμφωνα και με τον διευθυντή της Δ/μιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη σημειώθηκαν μικροζημιές ενώ οι άιθουσες θύμιζαν στάβλο.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου,
Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου, ο Σύλλογος Διδασκόντων οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου των μαθητών διαψεύδουν ως αναληθές , ανυπόστατο και ατεκμηρίωτο ανώνυμο δημοσίευμα ιστοσελίδας της Σκιάθου. ”Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσε αναστάτωση σε μια στιγμή κατά την οποία η σχολική κοινότητα μετά τη λήξη της τριήμερης κατάληψης βρίσκεται σε διαδικασία ομαλοποίησης της σχολικής ζωής, κάτι που έχει επιτευχθεί στο μεγαλύτερο βαθμό με καλή συνεργασία, πνεύμα διαλόγου και δημοκρατικές διαδικασίες.
Η διαχείριση τέτοιου είδους κρίσεων απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και εμπειρία, προκειμένου οι εντάσεις να αποκλιμακώνονται, κάτι που έχει ήδη συμβεί στο Γυμνάσιο Σκιάθου.Επαναλαμβάνουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Γυμνασίου Σκιάθου καταδικάζουν την εν λόγω ανάρτηση και δηλώνουν ότι ουδέποτε έγραψαν το κείμενο αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι οι μαθητές αποδέχθηκαν την ποινή ενώ η διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί αντέδρασαν έντονα σε ανανακοίνωση γονέων που αναρτήθηκε σε Σκιαθίτικο ιστότοπο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “ποινικοποιήθηκε ο αγώνας των μαθητών για δημόσια και δωρεάν παιδεία” και ότι η απόφαση για ομαδική τιμωρία του εκλεγμένου δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών, είναι απολύτως παράνομη, άδικη και απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά από το νόμο”.
Οι καθηγητές διαψεύδουν ότι η τιμωρία αφορά τις καταλήψεις και ζητούν να αποσυρθεί η ανακοίνωση, διαφορετικά επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους. Σε δηλώσεις του σήμερα ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης, επιβεβαίωσε τα γεγονότα και συμφώνησε με την τιμωρία που επιβλήθηκε. Σημειώνεται ότι είχε ενημερωθεί σχετικά από τη διεύθυνση του σχολείου.