Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 06:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σκευωρία» κατήγγειλε ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ που πιάστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα






Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία και υποδιευθυντής του καταστήματος  της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος συνελήφθη πριν από δύο ημέρες για δωροδοκία σχετικά με υπόθεση χρηματοδότησης επιχείρησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος, αρνήθηκε τις κατηγορίες και απέδωσε την καταγγελία σε σκευωρία σε βάρος του.

Σκοπός, όπως φέρεται να είπε, ήταν ο καταγγέλλοντας να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε φορολογικές υποθέσεις του.

Σχετικά με το ποσό των 3.000 ευρώ, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για αμοιβή της συζύγου του, η οποία είναι φοροτεχνικός και είχε αναλάβει κάποιες υποθέσεις του καταγγέλλοντα. Επισημαίνεται ότι και η σύζυγος του τραπεζικού υπαλλήλου είναι επίσης κατηγορούμενη.

Ακόμη, υποστήριξε ότι τον είχε πλησιάσει ο επιχειρηματίας επειδή φέρεται να έχουν δεσμευτεί τραπεζικοί του λογαριασμοί και ήθελε να διασφαλίσει ότι δεν θα δεσμευτούν και τα χρήματα του ΕΣΠΑ.

Το τελευταίο ραντεβού τους κλείστηκε στη Βαρβάκειο, όταν του τηλεφώνησε ο καταγγέλλων και του ζήτησε να συναντηθούν για να του δώσει κάποια πράγματα που του είχε φέρει από το χωριό. Τότε παρέλαβε και το φάκελο με την αμοιβή -όπως ισχυρίζεται- της συζύγου του.

Μετά την απολογία του δήλωσε πως η αθωότητά του έχει αρχίσει να αποδεικνύεται, ενώ έκανε λόγο για  σκευωρία!

Πιο αναλυτικά, έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή ο κατηγορούμενος δήλωσε: «Ήδη η αθωότητα μου έχει αρχίσει να αποδεικνύεται. Μετά από όσα έγιναν έχουμε καταλάβει περί τίνος πρόκειται και στην πορεία θα δώσουμε όλες τις λεπτομέρειες. Θα αναλύσουμε τα στοιχεία ένα προς ένα. Είναι προφανέστατη η σκευωρία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκτελεί άλλα πράγματα».

Ο τραπεζικός υπάλληλος αντιμετωπίζει κατηγορία για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος και συνελήφθη με 3.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα αμέσως μετά το ραντεβού του με τον καταγγέλλοντα επιχειρηματία στη Βαρβάκειο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο τραπεζικός υπάλληλος είχε πάρει και άλλα χρήματα από τον επιχειρηματία προκειμένου να «ξεκλειδώσει» τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι για την υπόθεση κατηγορούνται ακόμα πέντε υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και ερευνάται ο ρόλος ενός ακόμα προσώπου.

 

Πηγή: protothema.gr