Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 13:07
Κόσμος

Σκάνδαλο εκατομμυρίων σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ελασσόνα;






Διαστάσεις θρίλερ προσλαμβάνει η υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Η Έκδοση” της Ελασσόνας, με την αφαίρεση χρημάτων από βιβλιάρια καταθετών όπως αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες των ίδιων, και η φερόμενη ως εγκέφαλος και πρωταγωνίστρια είναι υπάλληλος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, η οποία την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κ.Υ Ελασσόνας και από εκεί σύμφωνα με πληροφορίες σε κλινική στη Λάρισα.

Περί του υπό έρευνα από την ίδια την Τράπεζα φερόμενου σκανδάλου, πολύς λόγος είχε γίνει και κάποιους μήνες νωρίτερα χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια.

Σύμφωνα και πάντα με όσα διηγούνται ορισμένοι από τους καταθέτες που έπεσαν θύματα του φερόμενου σκανδάλου, η υπάλληλος προθυμοποιούνταν να τους εξυπηρετήσει σε χρόνο που οι ίδιοι δεν θα βρίσκονταν στην Τράπεζα διότι δεν είχαν τον χρόνο, και προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους πολλοί υπέγραφαν στο λευκό χαρτί της Τράπεζας και στην συνέχεια η υπάλληλος προέβαινε σε διάφορες κινήσεις και όπως επισημαίνουν και εκ των υστέρων διαπίστωσαν πάντα με το αζημίωτο!!

Ένας άλλος τρόπος όπως διηγούνται οι καταθέτες που είδαν τα χρήματά τους να κάνουν φτερά από τους λογαριασμούς τους ήταν να πείθει πολλούς από αυτούς να της εμπιστευτούν μεγάλα ποσά και αυτή θα φρόντιζε μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα να τους απέδιδε υψηλότατο τόκο σε ποσοστό, αρκεί να μη το έλεγαν στον διευθυντή διότι τότε θα έχαναν το μπόνους!!

Αναρωτιέται κανείς αν τελικά ισχύουν όλα αυτά, πόση αφέλεια και πόση απληστία μπορεί να …κυκλοφορεί; .

Αυτό βέβαια παραπέμπει αν μη τι άλλο σε πρακτική και λογική τοκογλυφίας, αφού η Τράπεζα επ ουδενί δεν θα τόκιζε τα χρήματα με αυτό το απίστευτο ποσοστό του 10%!!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε βρεί τον τρόπο να…σπάσει τα capital control!!

Στο…μενού κατά τις διηγήσεις υπήρχαν πολλοί και διάφοροι τρόποι.

Τα σύννεφα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους, όταν κάποιοι από τους καταθέτες άρχισαν να πάνε στην τράπεζα και να διαπιστώνουν ότι από τους λογαριασμούς τους έλλειπαν σημαντικά ποσά, και φυσικά κατέφυγαν στον διευθυντή για να δούνε τι ακριβώς συμβαίνει!!

Αυτό ήταν, όπως ήταν φυσικό ο επικεφαλής του υποκαταστήματος σε συνεργασία με την υποδιευθύντρια όπως επισημαίνουν πρόσωπα που γνωρίζουν, κίνησε τις υποψίες τους και αμέσως άρχισε η πρώτη έρευνα για να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το έλλειμμα 2000 ευρώ σε κάποια στιγμή κατά το κλείσιμο μιας συνηθισμένης τραπεζικής ημέρας.

Το έλλειμμα σχετίζονταν με την υπάλληλο που φέρεται ως ο εγκέφαλος του σκανδάλου, και πλέον ο έλεγχος έγινε πιο ασφυκτικός και καθημερινός.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένας ασυνήθιστος  σε αριθμό για την τράπεζα συμψηφισμός ενταλμάτων και μάλιστα άσχετων μεταξύ τους.

Μετά από αυτό και προφανώς και άλλων στοιχείων που εντόπισαν τα υψηλόβαθμα στελέχη κάλεσαν από τα Κεντρικά της Τράπεζας κλιμάκιο για να γίνει συστηματικός και ενδελεχής έλεγχος.

Εν τω μεταξύ πλήθυναν οι καταγγελίες καταθετών για έλλειμμα χρημάτων από τους καταθετικούς λογαριασμούς τους και μάλιστα για ποσά πολύ μεγάλα, αν λάβουμε υπ όψιν και την κρίση που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία.

Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν και να γίνεται λόγος για ποσά της τάξεως των 20,30,60,80 χιλιάδων, ακούστηκε και για ποσά των 100 και 300 χιλιάδων , και για δεκάδες καταθέτες που έντρομοι ο ένας μετά τον άλλον διαπίστωναν ότι οι οικονομίες τους έκαναν φτερά!!!

Μάλιστα και αυτό έχει την αξία του η φερόμενη ως εγκέφαλος, ερευνάται αν υπήρχαν και συνεργοί, είχε…βάλει στο χέρι πολλούς από το συγγενικό της περιβάλλον.

Ακούγεται επίσης ότι …φτερά έκαναν και χρήματα από βιβλιάρια αποθανόντων, και το αξιοσημείωτο είναι ότι φρόντιζε να κάνει την τελευταία πράξη, αν φυσικά προλάβαινε την ώρα της ανακοίνωσης του θανάτου!!!

Αυτό από μόνο του είναι μια πολύ θλιβερή παράμετρος και αν συνέβαινε παραπέμπει σίγουρα σε άλλες καταστάσεις.

Γνωστός Ελασσονίτης μετά το θάνατο της μητέρας του όταν επιχείρησε να βγάλει κάποια χρήματα από τον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ από την στιγμή που στον λογαριασμό έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα από 20 χιλιάδες ευρώ!!

Η συνέχεια του δράματος εξελίχθηκε στο σπίτι της φερομένης ως εγκεφάλου του σκανδάλου όταν άρχισαν να καταφθάνουν απεγνωσμένα καταθέτες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλοκή και απώλεια χρημάτων και τα ζητούσαν πίσω!!

Η φερόμενη ως εγκέφαλος απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει, ότι δεν είναι καλά και κλήθηκε το ασθενοφόρο το οποίο την μετέφερε πρώτα στο Κ.Υ. Ελασσόνας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Λάρισα.

Η εξέλιξη κατόπιν είναι γνωστή σε όλους, αφού άρχισαν να ακούγονται όλα, τουλάχιστον όσοι δεν είχαν πρόβλημα να το πράξουν διότι είναι και εκείνοι οι οποίοι φοβούνται να μιλήσουν καθώς διατρέχουν το κίνδυνο να εμπλακούν ενδεχομένως σε παράνομη τοκογλυφία!!

Υπάρχει και η νόμιμη τοκογλυφία, αυτή των Τραπεζών και του Κράτους!!

Τα ποσά πλέον που ακούγεται ότι …έκαναν φτερά σίγουρα υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ αφού μόνο σε ένα χωριό γίνεται λόγος για περισσότερες από 600 χιλιάδες ευρώ!!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα χρήματα που χάθηκαν ξεπερνάνε τα 2 εκατομμύρια!!

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπάλληλος απελύθη από την Τράπεζα και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Πηγή: onlarissa.gr