Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 09:37
Τοπικά

Μπαλάκι οι ευθύνες για το θάνατο του 45χρονου στα «Ψυγεία Αλεξόπουλου»






Εμφανίστηκε, μέσω συνηγόρου του, χθες ο ιδιοκτήτης των πρώην «Ψυγείων Αλεξόπουλου» που αναζητούνταν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου προκειμένου να καταθέσει για τη φονική πυρκαγιά με θύμα 45χρονο την περασμένη Δευτέρα, στις εγκαταστάσεις στα Κάτω Λεχώνια, ενώ οι έρευνες στο κτίριο συνεχίστηκαν από πραγματογνώμονες και επιθεωρητές εργασίας.

Δικηγόρος παρουσιάστηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και ενημέρωσε ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου θα καταθέσει οποτεδήποτε του ζητηθεί στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης φέρεται να υποστηρίζει ότι είχε αναθέσει σε συνεργείο τον καθαρισμό του μηχανουργείου από σίδερα. Ισχυρίζεται ότι το συνεργείο δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας.

Φέρεται να εμμένει στην ενημέρωση που έκανε τηλεφωνικώς την ημέρα του φοβερού δυστυχήματος, ότι ο ίδιος γνώριζε ότι στο κτίριο υπήρχε μόνο ένα άτομο, δηλαδή ο άτυχος 45χρονος που βρήκε φρικτό θάνατο.

Τα άλλα δύο άτομα που οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν στον χώρο, φέρεται να υποστηρίζει ότι ήταν ο γιος του και ένας διερχόμενος πολίτης. Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι ο γιος του έσπευσε να βοηθήσει.

Στο μεταξύ, χθες μετέβη κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας στον χώρο των πρώην ψυγείων και προχώρησε σε αυτοψία, ενώ πραγματογνώμονες που διόρισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου συνέχιζαν τις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα έως αυτή τη στιγμή στοιχεία προκύπτει ότι ο άτυχος άνδρας έκοβε σίδερα με προπάνιο. Σε κάποια στιγμή, άγνωστο για ποιον λόγο ακριβώς, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία πήρε άμεσα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς η λαμαρίνα της στέγης ήταν επενδυμένη από πολυουρεθάνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος του ιδιοκτήτη έδωσε κατάθεση χθες και φέρεται να ήταν παρών στο συμβάν. Προσπάθησε να προμηθεύσει έναν πυροσβεστήρα στον 45χρονο αμέσως μόλις εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να βοηθήσει τον άτυχο άνδρα.

Ο άτυχος άνδρας φέρεται να είχε σταθερή απασχόληση, πλην όμως ο εργοδότης αρνείται ότι γνώριζε για τη συγκεκριμένη εργασία. Μάλιστα, φέρεται να υποστηρίζει ότι ο 45χρονος είχε πάρει άδεια από την εργασία του.

Να επισημανθεί ότι η Επιθεώρηση Εργασίας αναμένει το πόρισμα που θα συντάξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες.

Παρέμβαση ΕΚΒ

Αμεση διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε έναν 45χρονο εργάτη ζητάει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου.

Το ΕΚΒ, έχοντας εδώ και πολύ καιρό επισημάνει και προειδοποιήσει για τους κινδύνους που συνεπάγεται η εντατικοποίηση της εργασίας και η απαξίωση, χάριν του κέρδους, των ανθρώπινων ζωών.

Ζητεί να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε άδικα αυτή η ζωή, και συγκεκριμένα εάν πληρούνταν οι όροι ασφαλούς εργασίας στον εν λόγω χώρο.