Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 23:58
Τοπικά

Σε κατάληψη 22 σχολεία στη Μαγνησία – Ολική αποχή στη Σκιάθο






Κλειστά είναι σήμερα Δευτέρα (30/10/2017) πολλά σχολεία της χώρας, καθώς το Συντονιστικό Μαθητών ανακοίνωσε την κλιμάκωση την κινητοποιήσεων με καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Κατάληψης που έχουν άτυπα «θεσμοθετήσει» οι μαθητές, τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σωκράτης Σαβελίδης, στην πλειοψηφία τους τα σχολεία που μετέχουν στην κινητοποίηση βρίσκονται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης εξάλλου, οι μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής Μαθητών οι μαθητές διεκδικούν «σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει».

«Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και το υπουργείο που νόμιζαν πως μπορούν να μας πιάσουν στον ύπνο… Τα παλιά και νέα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σχολείο και τη ζωή μας αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση έχει μεγάλο θράσος να λέει πως όλα λειτουργούν κανονικά…» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, διεκδικούν να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ και η κυβέρνηση να «εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία».

Στη Μαγνησία, 22 Γυμνάσια και Λύκεια, τελούν υπό κατάληψη

 

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Σκιάθο

Στο μεταξύ, κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Σκιάθο, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης που λήφθηκε από τους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων την προηγούμενη εβδομάδα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, κ. Νίνα Μαστοράκη, αργότερα θα συσκεφθούν για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Θεωρείται πάντως βέβαιη η κάθοδος στο Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα και με σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.