Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 16:53
Τοπικά

Σε κατάληψη για τα κενά προχώρησαν σήμερα οι μαθητές στο Γυμνάσιο Σκιάθου






Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα, οι μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου, με αίτημα την κάλυψη των κενών σε πολλά μαθήματα. Για τον ίδιο λόγο οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν και την ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, με έναν συμβολικό, όσο και πρωτότυπο τρόπο, όταν μια μαθήτρια αποσπάστηκε από την παρέλαση και επέδωσε σχετικό σημείωμα διαμαρτυρίας στο αντιδήμαρχο Σκιάθου, κ. Σταμέλο.

Μιλώντας σήμερα, στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σκιάθου, κ. Μάγια Παπαθέου, δήλωσε πως σαν γονείς στέκονται στο πλευρό των παιδιών τους στην απόφασή τους να προχωρήσουν σήμερα σε κατάληψη, παρότι κατανοούν ότι δεν μπορεί αυτή να είναι η λύση.

«Ας μας πούνε οι αρμόδιοι από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, είτε από την Περιφερειακή Διεύθυνση, με ποιον άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν αυτά τα παιδιά» τόνισε η κ. Παπαθέου, προσθέτοντας πως αυτή κατάσταση με τα κενά υπάρχει εδώ και 5-6χρόνια, με αποτέλεσμα, τα παιδιά να πηγαίνουν στο Λύκειο με πολλά κενά, όπως οι ίδιοι οι καθηγητές τους παρατηρούν.

«Κάποιοι υποστηρίζουν ότι, επειδή τα κενά αφορούν τα λεγόμενα δευτερεύοντα μαθήματα (Γυμναστική, Καλλιτεχνικά, Γερμανικά, Βιολογία) δεν έγινε και τίποτα» επισημαίνει ακόμη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία εκτιμά ωστόσο, ότι όλα τα μαθήματα έχουν την χρησιμότητά τους, από την στιγμή που κρίθηκε σκόπιμο να ενταχθούν στο πρόγραμμα.