Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 23:37
Θεσσαλία

Σε απόγνωση άτομα ΑΜΕΑ στη Θεσσαλία- Θα πληρώσουν επιπλέον φόρο καθώς το Κράτος θεωρεί εισόδημα τα προνοιακά επιδόματα!

ÊÁÌÐÁÍÉÁ ÃÉÁ ÅËÅÕÈÅÑÏ ÔÕÐÏ - ÁÌÅÁ (ICON PRESS / ËÉÁÊÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)





Χιλιάδες άτομα ΑΜΕΑ στην Θεσσαλία βρίσκονται σε απόγνωση μετά την νέα εγκύκλιο που εκδόθηκε, στην οποία ο νομοθέτης ενώ σωστά φορολογεί τα εξωιδρυματικά επιδόματα, από την άλλη όμως για την δήλωση του 2016 ζητά να δηλωθούν ως εισόδημα και τα προνοιακά επιδόματα.

Το παράλογο στην ιστορία είναι πως ο νόμος που τα ορίζει αναφέρει ρητά ότι αυτά τα επιδόματα δεν μπορούν να θεωρηθούν εισόδημα.

Όπως εξηγεί στο onlarissa.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Θεσσαλίας Ράλλης Τσολάκης τα προνοιακά επιδόματα «δίνονται στον άνθρωπο που έχει πρόβλημα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αναπηρία του. Ένας άνθρωπος με αυτά τα προβλήματα χρειάζεται ειδικό αυτοκίνητο για να πάει στην δουλειά του, συνοδό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητά και πολλά άλλα πράγματα που τα έχει ανάγκη».

Αν η εγκύκλιος αυτή ισχύσει τα άτομα με αναπηρία στη Θεσσαλία θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο σε μια περίοδο όπου το κράτος δεν τους παρέχει πολλές φορές τα στοιχειώδη και αναγκάζονται να βάλουν ακόμη και για αυτά το χέρι στη τσέπη…

 

 

 

Πηγή: onlarissa.gr