Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 15:54
Τοπικά

Σε απεργιακό ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕ την Τετάρτη






Σε απεργιακό ξεσηκωμό καλεί τους εργαζόμενους και το λαό του Βόλου και της Μαγνησίας το ΠΑΜΕ, μεθαύριο Τετάρτη 17 Μαΐου με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου, προκειμένου να δοθεί η απάντηση που χρειάζεται από την εργατική τάξη στην κυβέρνηση και στους βιομήχανοι, όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, από τον βουλευτή του ΚΚΕ και πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστα Στεργίου.

Σύμφωνα με τον Κ. Στεργίου, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες να κόψουμε το χαμόγελο στον Τσίπρα που λέει ότι ο λαός τον κατανοεί «επειδή τώρα δεν ξεσηκώνεται», ενώ τόνισε ότι τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τη συμφωνία «που μας σώζει» είναι προκλητικά και θέλουν απάντηση.

Το ΠΑΜΕ ζητά την Τετάρτη 17 Μάη να απεργήσουμε και να συμμετάσχουμε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην πλ. Πανεπιστημίου όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, νέοι και νέες, για να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Ο Κ. Στεργίου ανέφερε ότι με το 4ο μνημόνιο επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων, απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lock out (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο, με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 € το μήνα και καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης κατήγγειλε ότι κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και δύο συντάξεις το χρόνο, καταργούν την Κυριακή αργία, τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. € το χρόνο, γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων, ενώ με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά. Τέλος, είπε ότι απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds και κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση.

Σύμφωνα με τον Κ. Στεργίου, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, όλος ο εργαζόμενος λαός, διεκδικούμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Τέλος, είπε ότι η αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση συνεχίζεται με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Μάη την μέρα ψήφισης του 4ου μνημονίου στην πλ. Πανεπιστημίου στις 7 μ.μ.

Το Κλαδικό Σωματείο ΟΤΑ
Κάλεσμα προς τους συμβασιούχους των ΟΤΑ, για να αγωνιστούν με τα κλαδικά Σωματεία για κάθοδο στην Αθήνα, απηύθυνε η Εύη Καρυδάκη, εκ μέρους του Κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.
Σήμερα Δευτέρα στις 5.30 το απόγευμα στο Εργατικό κέντρο Βόλου θα γίνει συνάντηση, ενώ η αναχώρηση για την Αθήνα θα γίνει στις 8 το πρωί της Πέμπτης.
Η κ. Καρυδάκη κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν έδωσε λύση ώστε οι συμβασιούχοι των ΟΥΑ να γίνουν αορίστου χρόνου και τόνισε ότι οι υπηρεσίες απαξιώνονται και θα γίνουν βορά στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επέρριψε ευθύνες σε ΚΕΔΕ και δημάρχους που με τη συνδρομή της κυβέρνηση και άλλων κομμάτων βοηθούν στην ανακύκλωση της ανεργίας και στην πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουμε απολύσεις, ούτε επιστροφή χρημάτων.