Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:04
Τοπικά

Σαν σήμερα πριν 18 χρόνια – Η Ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου






Πέρασαν 18 ολόκληρα χρόνια από την 14η Νοεμβρίου 1998, όταν η πόλη του Βόλου και η Τοπική μας Εκκλησία, υποδέχθηκαν επισήμως το νέο Ποιμενάρχη της Δημητριάδος, τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, εις διαδοχήν του μεγάλου προκατόχου του κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος επτά μήνες πριν είχε αναδειχθεί Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος.

foto-80%
foto-80%

3 4

foto-75%
foto-75%

    Η υποδοχή του έγινε με κάθε επισημότητα στην είσοδο του Βόλου, από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλης, από τον Ιερό Κλήρο και τον φιλόχριστο λαό της Δημητριάδος, ενώ η τελετή της Ενθρονίσεως πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Τον νέο Ποιμενάρχη μας τίμησαν με την παρουσία τους ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και δεκάδες Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και εκπρόσωποι των ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Εκκλησιών.

    Από τότε και στο εξής ο κ. Ιγνάτιος συνεχίζει επαξίως το έργο του αειμνήστου προκατόχου του, το οποίο ανανέωσε και επαύξησε σε όλα τα επίπεδα (πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό), κατέστησε την Τοπική μας Εκκλησία σημείο ενότητας και διαλόγου, αλλά και ικανή να ανταποκριθεί, με σύνεση και υπευθυνότητα, στις αυξημένες ανάγκες του λαού μας, σε καιρούς κρίσης και γενικότερης δοκιμασίας.

    Ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Δημητριάδος ευχόμαστε ολοθύμως το ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ!

 Για να διαβάσετε τον Ενθρονιστήριο Λόγο του Σεβασμιωτάτου, πατήστε εδώ.

Παρακολουθήστε εδώ τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου κατά την υποδοχή του στην πόλη του Βόλου, καθώς επίσης και τον Ενθρονιστήριο Λόγο του, που εκφώνησε κατά την ενθρόνισή του, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στις 14 Νοεμβρίου 1998, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, πλειάδος ιεραρχών, ιερέων, μοναχών και μοναζουσών, εκπροσώπων των πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της πόλης και πλήθους λαού.