Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:14
Κόσμος

Σάλος στην Τουρκία με τους μαθητές που κρατούν κρεμάλες






Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία, με τον δάσκαλο ενός δημοτικού σχολείου στην περιοχή Başakşehir της Κωνσταντινούπολης, που έβαλε τους μαθητές να κρατούν θηλιές και ανέβασε τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την λεζάντα «θέλουμε δικαιοσύνη», λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπεσίκτας στις 10 Δεκεμβρίου, αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα T24.

Ο δάσκαλος, με το όνομα Aydın Erekmen, στη συνέχεια διέγραψε τη φωτογραφία που ανάρτησε στο Facebook, και απενεργοποίησε το λογαριασμό του, μετά τις οργισμένες αντιδράσεις που συγκέντρωσε.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Tuncay Özkan, ανήρτησε στο λογαριασμό του στο twitter τη φωτογραφία του δασκάλου, προτρέποντας τις αρχές να αναλάβουν δράση και υποσχέθηκε πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον του.

«Πρέπει να αναληφθεί δράση εναντίον αυτού του ατόμου, που έδωσε μία παράσταση με το θάνατο, χρησιμοποιώντας παιδιά για τους βρώμικους πολιτικούς σκοπούς του» δήλωσε ο Özkan, καλώντας τις οικογένειες των παιδιών να μηνύσουν κι αυτοί το δάσκαλο.

Ο συνεργάτης του βουλευτή, Murat Bakan ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να διεξάγει έρευνα για το συμβάν, ερωτώντας αν έχει ξεκινήσει κάποια έρευνα εναντίον του δασκάλου και αν όχι, τι είδους σωφρωνιστικά μέτρα θα πρέπει να ληφθούν εναντίον του.

Πηγή: Έθνος