Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:36
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρουβίκωνας σε φοιτητές: «Δώστε» μας καθηγητές που ζητούν φακελάκια ή άλλα ανταλλάγματα






Κάλεσμα προς τους φοιτητές να καταγγείλουν συμβάντα καθηγητών που ζητούν φακελάκια ή σεξουαλικά ανταλλάγματα ζητά το μέλος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Το στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας λίγες ώρες μετά την απόκτηση γραφείου στο ΕΚΠΑ ζητά από τους φοιτητές να καταγγείλουν διάφορα περιστατικά.

«Θα παρακαλέσω οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που έχουν πληροφορίες για καθηγητές πανεπιστημίων που ζητάνε φακελάκια η σεξουαλικά ανταλλάγματα, να μην τις στέλνουν με μηνύματα στο φεϊσμπουκ γιατί δεν είναι ασφαλής η επικοινωνία. Για οποιαδήποτε πληροφορία καλύτερα κατ’ ιδίαν επαφή με την ομάδα», σημειώνει στην ανάρτησή του.

Η κατάληψη γραφείων στη Φιλοσοφική Σχολή από μέλη του Ρουβίκωνα έχει προκαλέσει αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Οι Πρυτανικές Αρχές με ανακοίνωσή τους απαιτούν από τον Ρουβίκωνα να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή, ενώ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις.

Η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του ΡΟΥΒΊΚΩΝΑ να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή.

Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».

Εγκλωβισμός καθηγητών από φοιτητές 

Το πρωί της Τρίτης μία ομάδα περίπου 50 φοιτητών εγκλώβισε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών περίπου 30 πανεπιστημιακούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα των φοιτητών ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα σε χώρο του κτηρίου της Φιλοσοφικής.

Στη συνέχεια και αφού οι καθηγητές άκουσαν τα αιτήματά τους οι φοιτητές αποχώρησαν.

ΠΟΣΔΕΠ: Τα πανεπιστήμια δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

Η ΠΟΣΔΕΠ, χθες, με ανακοίνωσή της, καλούσε την Πολιτεία να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της, ώστε να πάψει η κατάληψη χώρων στα Πανεπιστήμια και να προστατευθεί ο πανεπιστημιακός χώρος από εισβολείς και έκνομες ενέργειες.

Σε απόφασή της, τη Δευτέρα, η ΠΟΣΔΕΠ αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος για τέτοιου είδους δράσεις, ούτε ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε «συλλογικότητα» θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη καταλαμβάνοντας παράνομα χώρους.

Το Πανεπιστήμιο, εξηγεί η ΠΟΣΔΕΠ είναι χώρος όπου οι κανόνες και οι νόμοι της κοινωνίας θα πρέπει είναι το ίδιο σεβαστοί και να εφαρμόζονται απ’ όλους για όλους.

Ο Ρουβίκωνας απαντά στην ΠΟΣΔΕΠ για το «ξέφραγο αμπέλι» στα ΑΕΙ

Στα περί «ξέφραγου αμπελιού» στα ΑΕΙ που υποστήριξε η ΠΟΣΔΕΠ σε ανακοίνωσή της, απάντησε στέλεχος του Ρουβίκωνα, μέσω Facebook.

«Εμ βέβαια… Για να φας σταφύλι από το πανεπιστημιακό αμπέλι πρέπει να δώσεις κ@@@ ή 500 ευρώ», έγραψε το στέλεχος του Ρουβίκωνα στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: iefimerida.gr