Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:29
Τοπικά

Ραγδαίες εξελίξεις στο «θρίλερ» με το θάνατο 39χρονης σεφ στη Σκιάθο






Πόνος. Οργή. Απόγνωση. Η οικογένεια της άτυχης σεφ προσπαθεί να βρει απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 39χρονη Σόνια Αρμακόλα βρήκε τραγικό θάνατο αφήνοντας την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Βόλου μετά από τροχαίο. Και ενώ ο Εισαγγελέας Βόλου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον οδηγό της μηχανής στην οποία επέβαινε η άτυχη γυναίκα, οι συγγενείς ζητούν να πάνε στο Εφετείο καθώς εκτιμούν όπως άλλωστε είχαν κάνει και από την πρώτη στιγμή ότι κάτι περίεργο κρύβεται πίσω από την υπόθεση και ζητούν να μάθουν την αλήθεια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η άτυχη Σόνια δεν είναι πλέον στη ζωή.

“Πάνε να κλείσουν να το θέμα όπως-όπως χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την ιατροδικαστική εξέταση που λέει πράγματα τα οποία ανατρέπουν τα δεδομένα”, λέει στο protothema.gr ο γαμπρός της άτυχης σεφ, Κώστας Φάκαλος ο οποίος είναι στο πλευρό της οικογένειας και προσπαθεί να τους στηρίξει.  «Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που δε μάθαμε ποτέ;», είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες ο γαμπρός της άτυχης γυναίκας στο protothema.gr. «Ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια, μάρτυρες να βγουν να πουν τι έγινε με την αδελφή μου, δεν ήταν τροχαίο, είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό να το διαχειριστείς όταν χάνεις τον άνθρωπό σου, για μένα, για τα παιδιά της, για τους γονείς μας», λέει η αδελφή της άτυχης Σόνιας, Μαρία, μιλώντας στο protothema.gr.

Ο δικηγόρος της οικογένειας  ποινικολόγος Χριστόφορος Γκλαβένος την ίδια ώρα μιλώντας στο protothema.gr ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω ανάκριση, να αξιοποιηθούν μάρτυρες και να γίνει σαφές πως και κάτω από ποιες συνθήκες η Σόνια έφυγε από τη ζωή. “Υπάρχει βιασύνη από τη μεριά της Εισαγγελίας για την απόδοση κατηγορίας και το σχηματισμό κατηγορητηρίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θεωρούμε ότι θα πρέπει η Εισαγγελία να εξετάσει ενδελεχώς τη δικογραφία και να διατάξει περαιτέρω προανάκριση ή ανάκριση για την εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου της Σόνιας”.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 39χρονη, μητέρα δύο παιδιών εργαζόταν ως σεφ στην Σκιάθο όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο πήγε με την παρέα της, μία γυναίκα και δύο άνδρες φίλους, να διασκεδάσει σε μπαράκι του νησιού και αργότερα τα ξημερώματα για βραδινό μπάνιο σε παραλία της Σκιάθου.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν άτομα από την παρέα της στην διαδρομή για την παραλία, το μηχανάκι που επέβαινε η 39χρονη έπεσε σε λακκούβα και φέρεται να χτύπησε στο αριστερό χέρι και πόδι, όμως ανέβηκε πάλι και συνέχισαν όλοι μαζί για την παραλία όπου μετά από λίγη ώρα η 39χρονη έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε από τη φίλη της, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Όπως αναφέρει ο «Ταχυδρόμος» στην κατάθεσή του ο πρώτος γιατρός που εξέτασε την 39χρονη υποστήριξε πως η γυναίκα όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο είχε καταναλώσει αλκοόλ και είχε έντονη υπνηλία. Όταν όμως την ξυπνούσαν οι γιατροί μιλούσε κανονικά, ενώ οι νευρολογικές εξετάσεις ήταν απόλυτα φυσιολογικές.

Ο ίδιος γιατρός σε άλλο σημείο της κατάθεσής του τονίζει πως εξέτασε το κεφάλι της, και δεν διέγνωσε τραύματα ούτε καν σκόνη από την πτώση που υποτίθεται είχε προηγηθεί.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως αρκετές ώρες μετά την διακομιδή της στο νοσοκομείο πληροφορήθηκε πως η γυναίκα είχε αιμάτωμα στο κεφάλι συμπληρώνοντας πως  «κυκλοφόρησαν φήμες στο νησί ότι είχε χτυπηθεί με κάποιο αντικείμενο σε προγενέστερο χρόνο όμως»

Η οικογένεια της άτυχης 39χρονης μητέρας, οκτώ μήνες μετά το θάνατό της, έχοντας συγκεντρώσει μία σειρά από στοιχεία, τα οποία προσκόμισε στον Εισαγγελέα Βόλου, ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο θάνατό της.

Η οικογένεια φέρεται να πιστεύει πως η Σόνια Αρμακόλα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού πριν το τροχαίο ατύχημα το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου 2015.

«Αργά ή γρήγορα όλα θα μαθευτούν, η αλήθεια θα λάμψει. Αυτό έχει σημασία είναι  τώρα, η Σόνια έχει φύγει αλλά πρέπει να δικαιωθεί η μνήμη της και να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη. Υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε δεχτεί λίγο πριν το τροχαίο, χτύπημα στο κεφάλι. Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι έχουμε πολλές μαρτυρίες ανώνυμες αλλά πρέπει να βρεθούν άνθρωποι να μιλήσουν να πουν αν άκουσαν κάτι, αν είδαν κάτι, αν ισχύει κάτι διαφορετικό από αυτό που μας είπαν. Το τροχαίο θα πρέπει να θυμίσω ότι δε δηλώθηκε την ίδια ώρα αλλά η αστυνομία ενημερώθηκε μία ημέρα αργότερα. Σύμφωνα με την αστυνομία της Σκιάθου, στο σημείο που λένε ότι έγινε το τροχαίο, δε βρέθηκαν ίχνη πτώσης. Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που δε μάθαμε ποτέ;», σημειώνει ο γαμπρός της άτυχης γυναίκας στο protothema.gr.

Έπειτα από τις αντιφάσεις που η οικογένεια φέρεται να διαπίστωσε στις καταθέσεις που έχουν δοθεί αποφάσισε να ζητήσει την γνωμάτευση ειδικού ιατροδικαστή – δικαστικού πραγματογνώμονα ο οποίος στα έγγραφα που έχει προσκομίσει στη δικαιοσύνη φέρεται να επισημαίνει ότι δεν μπορεί να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα για το πως προκλήθηκαν τα τραύματα στο κεφάλι της άτυχης 39χρονης τα οποία της κόστισαν τη ζωή.

 

Πηγή: protothema.gr