Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:05
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόσο ΣΥΡΙΖΑ είσαι; Tεστ στα μέλη της παράταξης ενόψει του συνεδρίου






Ένα… περίεργο ερωτηματολόγιο εστάλη στους συνέδρους που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα διεξαχθεί από την επόμενη Πέμπτη έως την Κυριακή (13-16 Οκτωβρίου).

Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, το οποίο θυμίζει αρκετά τη φόρμα ποιοτικής δημοσκόπησης, βρίσκεται αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του κόμματος, syriza.gr, και μπορεί κάθε πολίτης να απαντήσει σε αυτό, αν το επιθυμεί.

Αναλύοντας και τα 48 ερωτήματα, οι κακόπιστοι θα μπορούσαν να πουν ότι γίνεται κάποιου είδους… φακέλωμα στους 2.800 συνέδρους, πιθανότατα για να διαπιστωθεί αν η παράταξη κινδυνεύει μελλοντικά από κάποια διάσπαση, όπως αυτή του καλοκαιριού του 2015.

Ερωτήσεις όπως, «Είσαι αντεξουσιαστής, ριζοσπάστης, πατριώτης, ορθόδοξος ή ελευθεριακός;», οι οποίες προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του μέσου συνέδρου αντιμετωπίζονται με  καχυποψία, ενώ προς άρση παρεξηγήσεων στη σχετική σελίδα διευκρινίζεται: «Δεν κάνουμε δημοσκόπηση, δεν αναζητούμε τη δημοφιλέστερη απάντηση, αλλά επιζητούμε θέσεις, προτάσεις, ιδέες, απόψεις και αγωνίες».

Το μότο στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος είναι το: «Γνώρισε. Πρότεινε. Πες την άποψή σου. Απάντησε στο ερωτηματολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Μεταξύ άλλων, οι επιτελείς της Κουμουνδούρου δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης που επιλέγουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δηλαδή το πολιτικό ακροατήριο του κόμματος ενημερώνεται από εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς, sites ή social media.

Σε επόμενη ερώτηση το θέμα εξειδικεύεται και ζητούνται απαντήσεις για τα Μέσα από τα οποία ενημερώνονται καθημερινά οι συμμετέχοντες. Αυτά είναι τα αμιγώς κομματικά, όπως η «Αυγή, avgi.gr, left.gr, Στο κόκκινο, syriza.gr, sites τοπικών οργανώσεων».

Άλλη μια παράξενη ερώτηση είναι η εξής: Σε μια κλίμακα από το 1 έως το 7, εσείς προσωπικά πού τοποθετείτε τον εαυτό σας (όπου 1 είναι η αριστερά και 7 η δεξιά!)… Με λίγα λόγια, πόσο αριστερός ή πόσο ΣΥΡΙΖΑ είστε.

Το ερωτηματολόγιο ολοκληρώνεται με την καταγραφή των ατομικών μηνιαίων αποδοχών των ερωτώμενων με την κλιμάκωση σε ευρώ να έχει ως εξής: «0-500 ευρώ, 501-800, 801-1.200, 1.201-1.600, 1.601-2.000, 2.001-3.500, 3.501 ευρώ και πάνω».

Αναλυτικά το ερωτηματολόγιο:

 

Πηγή: iefimerida.gr