Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 02:25
Άλλες Ειδήσεις

Πόσο ασφαλές είναι να ταξιδέψεις στο Παρίσι και τι να κάνεις αν βρίσκεσαι εκεί






Παρά την ανακοίνωση της Γαλλίας ότι κλείνει τα σύνορά της μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, τα αεροδρόμια, τα πορθμεία και τα τρένα λειτουργούν κανονικά, με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, όμως.

Σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα στο Παρίσι έχουν κλείσει, καθώς στη χώρα έχει κηρυχθεί επισήμως τριήμερο εθνικό πένθος. Λούβρο, Πύργος του Αϊφελ, Disneyland και πολλά άλλα μουσεία είναι κλειστά. Eπίσης, ακυρώθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις αλλά και συναυλίες, όπως αυτή των U2 που θα γινόταν το Σάββατο.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψει κανείς στη Γαλλία;

Η τεράστια παρουσία δυνάμεων ασφαλείας σημαίνει ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψεις (όσο το δυνατόν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο), αν και μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις σε αεροδρόμια και Eurostar, ακριβώς εξαιτίας αυτών των μέτρων ασφαλείας. Επίσης, έχουν τεθεί σε εφαρμογή έλεγχοι στα σύνορα, σε όλα τα σημεία εισόδου στη Γαλλία.

Οι γαλλικές αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας λόγω του κινδύνου νέων επιθέσεων, ενώ η αστυνομία του Παρισιού συμβουλεύει κατοίκους και επισκέπτες να περιορίσουν την κίνηση στην πόλη στο ελάχιστο. Επίσης, έχουν απαγορευθεί οι δημόσιες συναθροίσεις αλλά και οι πτήσεις των drones.

Οι αρχές του Παρισιού έχουν ανοίξει μια ειδική τηλεφωνική  γραμμή βοήθειας για τους τουρίστες που βρίσκονται στην πόλη όπου μπορούν να ζητήσουν λεπτομέρειες για το οτιδήποτε: +33145503460.

Μπορώ να ακυρώσω το ταξίδι μου ή να επιστρέψω νωρίτερα; 

Φυσικά και μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε, αλλά θα πρέπει να πληρώσει το επιπλέον κόστος. Οι ταξιδιωτικές εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να προσφέρουν δωρεάν ακύρωση του ταξιδιού ή επιστροφή νωρίτερα του προγραμματισμένου, αν και ορισμένες ήδη το κάνουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όμως.

Το ίδιο ισχύει με τα ξενοδοχεία, αλλά και με τις αεροπορικές κάποιες εκ των οποίων «άνοιγαν» τα εισιτήρια χωρίς περαιτέρω επιβαρύνσεις.

Πηγή: Telegraph.co.uk