Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρήνες της Φωτιάς: Προσπαθήσαμε δύο φορές να αποδράσουμε






Με κείμενο που δημοσιοποίησε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Χρήστος Τσάκαλος, μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, παραδέχεται πως δύο φορές οργανώθηκε απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνται μέλη της οργάνωσης.

Όπως χαρακτηριστικά λέει: «Στο διάστημα, που μπαίναμε στο «δικαίωμα» για άδεια, αντί να προσφέρουμε την ανακωχή μας, ως «δείγμα καλής συμπεριφοράς», επιχειρήσαμε να αποδράσουμε 2 φορές…».

Να σημειωθεί πως το βράδυ της Κυριακής 18 Απριλίου έγινε έφοδος των ΕΚΑΜ στις φυλακές Κορυδαλλού έπειτα από πληροφορίες που είχαν οι αρχές για περίεργη κινητικότητα και οργάνωση πιθανής στάσης στη φυλακή ακόμη και για σχέδιο απόδρασης.

Τους τελευταίους μήνες, ειδικοί αξιωματικοί της Αστυνομίας, ασχολήθηκαν αποκλειστικά με το φάκελο «Κορυδαλλός», την περίεργη σύμπραξη μέσα στα κελιά ποινικών και τρομοκρατών αλλά και το ενδεχόμενο να σχεδιάζουν κάτι μεγάλο που θα κλονίσει ακόμη και την ασφάλεια της, χώρας. Είχαν προηγηθεί δύο μεγάλα σχέδια κρατουμένων, ο «Γοργοπόταμος» του Χριστόδουλου Ξηρού και η εναέρια απόδραση που σχεδίασε η Ρούπα για την απελευθέρωση του Νίκου Μαζιώτη και για το λόγο αυτό, υπήρχαν φόβοι ότι σύντομα θα υπήρχε και συνέχεια.

Έτσι, όταν οι πληροφορίες που μίλαγαν για ένα νέο κόλπο κρατουμένων να φτιάχνουν αυτοσχέδια όπλα ακόμη και απο ανεμιστηράκια και να τα καταχωνιάζουν σε σκαμμένο τοίχο πίσω από θρησκευτικές εικόνες μαζί με κινητά τηλέφωνα, ήρθαν και έδεσαν με τις συνομιλίες που κατέγραψε ο σούπερ κοριός για το μεγάλο κόλπο που θα ολοκληρωνόταν πριν το Πάσχα, αποφάσισαν να δράσουν αστραπιαία και αιφνιδιαστικά. Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αποφασίστηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 17 Απριλίου προς Δευτέρα 18 Απριλίου να γίνει η έφοδος. Εκατό αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και δύο εισαγγελείς μπήκαν στην Α΄, Δ’ και ΣΤ΄πτέρυγα και κινήθηκαν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Οι έρευνες κράτησαν μέχρι τις 7:30 το πρωί της Δευτέρας και αποφασίστηκε η άμεση μεταγωγή 11 κρατουμένων σε διάφορες φυλακές της χώρας. Έτσι, τρεις αντιεξουσιαστές πήγαν στις φυλακές της Λάρισας, του Ναυπλίου και της Νιγρίτας Σερρών ενώ στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο Αλβανός που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του περιπτερά στη Λαμία ενώ σε άλλα σοφρωνιστικά καταστήματα οι Γεωργιανοί που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ, ο Αλβανός που έκρυβε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας και τρεις ακόμη ομοεθνείς του.