Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024 00:50
Τοπικά

Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά της Μαγνησίας






Αλλάζει πάλι το σκηνικό του καιρού μετά τη χθεσινή «ανάπαυλα», λόγω του βαρομετρικού χαμηλού που θα επηρεάσει τον θεσσαλικό χώρο από τα δυτικά, και μέχρι το βράδυ θα καλύψει όλη την περιοχή.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το επόμενο διήμερο είναι βροχές και χιόνια στα ορεινά σε υψόμετρο 1000 περίπου μέτρων, με τα φαινόμενα να ξεκινούν από σήμερα το βράδυ, ενώ όπως υπογραμμίζει ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», δεν θα είναι έντονα στη Μαγνησία.

Αύριο Παρασκευή, εξάλλου, καταφθάνει βόρειο ρεύμα, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την καθοδική πορεία της θερμοκρασίας, με την πιθανότητα χιονόπτωσης να επεκτείνεται σε ορεινά σημεία της Μαγνησίας που βρίσκονται σε υψόμετρο 700 έως 800 μέτρων περίπου.

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν μεταξύ 8 και 9 βαθμών Κελσίου στο Βόλο αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, ενώ σταδιακά αρχίζουν και υποχωρούν τα φαινόμενα, γεγονός που συνεπάγεται διαστήματα ηλιοφάνειας, με τους βοριάδες να πνέουν με ένταση 5 έως 6 μποφόρ. Τέλος, την Κυριακή, οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές, με τη νέα μεταστροφή του καιρού να αναμένεται από το μεσημέρι της ίδιας μέρας, με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η χειμερινή διάθεση του καιρού θα συνεχιστεί, όπως όλα δείχνουν, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, με το τσουχτερό κρύο να υποχωρεί σταδιακά, οδεύοντας προς τον πρώτο μήνα της άνοιξης.