Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:09
Τοπικά

Πρώτο σχολικό κουδούνι σήμερα για τα προσφυγόπουλα στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA





Πρώτο σχολικό κουδούνι σήμερα για τα τρία προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Μόζα. Πρόκειται για δύο αγόρια και ένα κορίτσι ηλικίας από 12 έως 15 ετών που θα πάνε σήμερα πρώτη μέρα στο σχολείο, στη δομή εκπαίδευσης προσφύγων που έχει δημιουργηθεί στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου/

Στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ΕΛΜΕ, καθηγητές και γονείς μαθητών του σχολείου στο οποίο θα ξεκινήσει η λειτουργία της δομής εκπαίδευσης των μαθητών από τη Συρία, αλλά και στελέχη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στους τρεις μαθητές.

Το ραντεβού για την υποδοχή των τριών μαθητών, έχει δοθεί για τις 3 το απόγευμα, έξω από το 10ο Γυμνάσιο Βόλου. Η υποδοχή αναμένεται να είναι ανάλογη εκείνης για τα 20 προσφυγόπουλα που φοιτούν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας.

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, πρόκειται να προσφέρει στους μαθητές από μία υδρόγειο σφαίρα, με τον διευθυντή, Σωκράτη Σαβελίδη να επαναλαμβάνει το μήνυμα που θέλει να στείλει: «πατρίδα μας όλη η γη».

Οπως είναι γνωστό, τα μαθήματα ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα γίνονται καθημερινά από τις 3 έως τις 7 το απόγευμα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, οι μαθητές θα διδάσκονται σε εβδομαδιαία βάση έξι ώρες γλώσσα, δύο ώρες πολιτιστικό πρόγραμμα, τέσσερις ώρες αγγλικά, τέσσερις ώρες μαθηματικά, δύο ώρες φυσική αγωγής και δύοώρες πληροφορικής, συνολικά 20 ώρες μαθημάτων.

Με εξαίρεση το μάθημα της πληροφορικής που θα γίνεται στη βιβλιοθήκη του σχολείου, τα υπόλοιπα μαθήματα θα γίνονται σε αίθουσα διδασκαλίας, η οποία επιλέχθηκε μετά από αυτοψία.