Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 08:33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη μέρα της συμφωνίας και οι Τούρκοι στέλνουν 800 μετανάστες στα νησιά






Χάος επικρατεί από νωρίς το πρωί στη Μυτιλήνη όπου σύμφωνα με πληροφορίες καταφτάνουν συνεχώς βάρκες με μετανάστες από την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία της γείτονος με την ΕΕ!

Ηδη έχουν φτάσει περισσότεροι από 800 μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες. Δύο στην προσπάθειά τους να βγουν στο νησί, πνίγηκαν!

Τραγωδία και στη Ρω, όπου νεκρά περισυνελέγησαν δύο μικρά κοριτσάκια 1 και 2 ετών, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσαν από λέμβο που μετέφερε 35 με 40 μετανάστες και πρόσφυγες στο ελληνικό νησί από τα τουρκικά παράλια. Τα άτυχα παιδάκια εντοπίστηκαν από πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Χάος και στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

Μετανάστες με πλαστά έγγραφα προσωρινής διαμονής βρέθηκαν σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη, κρατώντας το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» «κολλημένο» στο λιμάνι, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει δημοσιογράφος του τοπικού μέσου lesvosnews.gr.

Το γεμάτο πρόσφυγες και μετανάστες πλοίο, έπρεπε να έχει ήδη αναχωρήσει από το νησί χθες στις 4 το απόγευμα μεταφέροντας 2.400 μετανάστες στην Καβάλα και να επιστρέψει να πάρει άλλους τόσους. «Εν τω μεταξύ,  μετανάστες συνεχίζουν να έρχονται, διότι οι ροές εξ ανατολών δεν έχουν σταματήσει», επισημαίνει ο  Γιάννης Σινάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως από την πρωινή εκπομπή του «Mega» οι μετανάστες έφεραν επάνω τους πλαστές ροζ κάρτες, στην προσπάθειά τους να μείνουν παράνομα στην Ελλάδα.

Η επιχείρηση των Αρχών για την εξακρίβωση των στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη.