Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:32
Αθλητικά

Πρόκριση για ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ – Οι πιθανοί αντίπαλοι στους 32 του Europa League






Με δύο ομάδες θα συνεχίσει να εκπροσωπείται το ελληνικό ποδόσφαιρο στην διοργάνωση του Europa League. Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Ολυμπιαός εξασφάλισαν την πρόκριση τους στους 32 της διοργάνωσης, αφού αμφότεροι κατέκτησαν την δεύτερη θέση στους ομίλους τους, και έχουν πια στραμμένο το βλέμμα τους στην κλήρωση της Δευτέρας που θα γίνει στην Νιόν της Ελβετίας.

Εκεί, οι δύο ελληνικές ομάδες θα αντιμετωπίσουν είτε κάποια ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση σε κάποιον από τους 12 ομίλους του Europa League, είτε κάποια εκ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων του Champions League.

Εννοείται πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κληρωθεί με την ομάδα που πήρε την πρώτη θέση στον δικό του όμιλο (Φιορεντίνα), κάτι που ισχύει και με τον Ολυμπιακό με τον ΑΠΟΕΛ.

Εκκρεμεί ακόμα ένας αντίπαλος, αφού η αναβολή του αγώνα Σασουόλο – Γκενκ λόγω ομίχλης (ο αγώνας θα επιχειρηθεί να γίνει αύριο Παρασκευή) αφήνει ένα κενό σε ότι αφορά τον πρώτο του 6ου ομίλου που θα είναι είτε η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε είτε η Γκενκ (σε περίπτωση που δεν χάσει στην Ιταλία).

Αναλυτικά οι 15 πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ: Φενερμπαχτσέ, ΑΠΟΕΛ, Σεντ Ετιέν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ρόμα, Αθλέτικ Μπιλμπάο (ή Γκενκ), Άγιαξ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σάλκε, Σπάρτα Πράγας, Οσμάνλισπορ, Κοπεγχάγη, Λιόν, Τότεναμ, Μπεσικτάς.

Οι 15 πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού: Φενερμπαχτσέ, Σεντ Ετιέν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ρόμα, Αθλέτικ Μπιλμπάο (ή Γκενκ), Άγιαξ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σάλκε, Φιορεντίνα, Σπάρτα Πράγας, Οσμάνλισπορ, Κοπεγχάγη, Λιόν, Τότεναμ, Μπεσικτάς.