Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 09:39
Τοπικά

Πρόκληση! Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας αρνείται χορηγίες ιδρύματος για τα σχολεία επειδή είναι… ιδιώτης!






Ως πρόκληση απέναντι σε μια σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία και ως επίδειξη εξοργιστικής αδιαφορίας για μια δημόσια Παιδεία που συνεχώς φθίνει χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η πλειοψηφία της οποίας είναι προφανές ότι υποφέρει από ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και εμμονές αρνούμενη ο,τιδήποτε δεν είναι δημόσιο! Συγκεκριμένα καλεί του διευθυντές των σχολείων της Μαγνησίας να αρνηθούν οικονομική χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, καθώς πιστεύει ότι η λειτουργία των σχολείων είναι δουλειά του… Κράτους, οπότε κανείς άλλος δεν πρέπει να παρεμβαίνει.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας τονίζει:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με αφορμή τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στην οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Παιδείας. Απορρίπτει τη λογική των χορηγιών που υποκαθιστά την ευθύνη και την υποχρέωση του Κράτους για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

Καλούμε τους συλλόγους και τους διευθυντές των σχολείων να μην δεχθούν τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το «βασικό εξοπλισμό» των εργαστηρίων των Γυμνασίων. Σε περίπτωση που το προηγούμενο διάστημα την αποδέχθηκαν, με συλλογικές διαδικασίες να ακυρώσουν τη χορηγία.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων.»