Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 01:16
Τοπικά

Πρωτοφανής ο ξεσηκωμός των αγροτών της Μαγνησίας – Πάνω από 350 τρακτέρ στον κόμβο Μικροθηβών






Πρωτοφανής είναι ο ξεσηκωμός των αγροτών της Μαγνησίας, που από σήμερα άρχισαν να βγάζουν τα τρακτέρ τους το δρόμο και να στήνουν το μπλόκο των Μικροθηβών, προχωρώντας με τη σειρά τους σε δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι με πάνω από 300 – 350 τρακτέρ από Αλμυρό, Βελεστίνο, Φάρσαλα ξεκίνησαν μαζικά λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι για τον κόμβο των Μικροθηβών τα οποία παρέταξαν κατά μήκος της εθνικής οδού και στα δυο ρεύματα.

ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ1

Στον κόμβο Αερινού συγκεντρώθηκε μικρή δύναμη τρακτέρ αγροτών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, που θα παραμείνουν στην άκρη του δρόμου, χωρίς να ανέβουν στην εθνική οδό και αύριο αναμένεται να αποφασίσουν αν θα μείνουν εκεί ή αν θα πάνε στον κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα, που βρίσκονται αγρότες του ΠΑΜΕ.

Όπως ανέφερε εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, ο Χρ. Πάντζιος, μετά από 5 ημέρες αναμονής στη θέση Πλατάνια, αποφάσισαν να κινηθούν προς τον κόμβο Μικροθηβών με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής αλλά και του Συλλόγου Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών επ. Αλμυρού.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό διακόπηκε για περισσότερο από δυο ώρες, έως ότου δηλαδή παραταχθούν τα τρακτέρ, έτσι ώστε να αποφευχθεί τυχόν ατύχημα. Οι αγρότες ξεκαθάρισαν οτι δεν προτίθεται να κλείσουν το δρόμο, τουλάχιστον έως το Σάββατο οπότε θα συνεδριάσει η Πανελλαδική Επιτροπή στα Τέμπη, που θα αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ3

Την ερχόμενη Κυριακή σε συγκέντρωση στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς θα καθορίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους και οι αγρότες του Πηλίου, με τους αντίστοιχους της Ζαγοράς να παρατάσσουν τη Δευτέρα τα αγροτικά τους οχήματα στο Καράβωμα.

 

Πηγή photos www.almyrosinfo.gr