Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 06:05
Τοπικά

Έγινε ο δίωρος αποκλεισμός του λιμανιού του Βόλου από τους αλιείς – «Δεμένα» για δεύτερη μέρα τα πλοία






Σε αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου, και συγκεκριμένα του κεντρικού προβλήτα, από τις 12 μέχρις και τις 2 μετά το μεσημέρι, προχώρησαν με τα καΐκια τους και αναρτώντας μαύρες σημαίες και με καπνογόνα οι παράκτιοι αλιείς της Μαγνησίας αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. «Δεμένα» παρέμειναν και σήμερα τα πλοία – το επιβατηγό – οχηματαγωγό Πρωτεύς και το Flying Cat 5 στο λιμάνι του Βόλου στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΝΟ.

Τριάντα πέντε και πλέον αλιείς, με τη συμπαράσταση αγροτών του Πηλίου και ιδιαίτερα της Ζαγοράς προειδοποίησαν ότι αν οι Βουλευτές του Νομού ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο θα είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη. Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση του αποκλεισμού οι αλιείς και οι αγρότες μεταφέρθηκαν στο μπλόκο των Μικροθηβών, όπου παρατηρείται πρωτοφανής κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου Χρ. Ξηραδάκης ανέφερε ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο κρίνονται ανεπιθύμητοι από το σύνολο του αγροτικού κόσμου και των αλιέων κι όπως είπε «όλα τα μπλόκα ενισχύονται και οι κινητοποιήσεις θα φτάσουν στα άκρα. Ο παραγωγικός κόσμος απαιτεί συνάντηση μόνο με τον πρωθυπουργό και με κανέναν άλλο. Σαν συντονιστικό λέμε τέλειωσαν οι κουβέντες με μέλη της κυβέρνησης, ούτε υπουργούς ούτε γραμματείς και υπάλληλους. Ζητάμε συζήτηση από μηδενική βάση και απόσυρση του εκτρώματος που θέλουν να περάσουν».

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημ. Κολοτούρας επεσήμανε ότι μπήκε ταφόπλακα για τον κλάδο τους και ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι πάρα πολύ δυναμικές με κλείσιμο των λιιμανιών , δρόμων από τους αγρότες κ.α. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι μεθαύριο Κυριακή 24 του μήνα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη παραγωγικών φορέων στις 11 το πρωί στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς όπου έχουν κληθεί και βουλευτές για να γίνει μια συζήτηση από μηδενική βάση.

Τέλος πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς και μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Ζαγοράς Β. Κομνηνός σημείωσε ότι τα μέτρα που θέλουν να λάβουν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, σε συνδυασμό με το κόστος παραγωγής, θα οδηγήσουν τους αγρότες στον αφανισμό. «Δεν θα βγαίνουμε και θ’ αναγκαστούμε να παρατήσουμε τις δουλειές μας και να προστεθούμε στους άνεργους», τόνισε και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «Το μήνυμα προς τους αγρότες είναι να έρθουν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν δυναμικά γιατί δεν έχουμε αύριο και προς την κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτά που έλεγε προεκλογικά».