Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:25
Θεσσαλία

Προσπάθησαν να κάψουν ζωντανό άλογο στα Τρίκαλα!

Ο 38χρονος ιδιοκτήτης του ζώου κατήγγειλε την απόπειρα βασανισμού του αλόγου στην Αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων





Απίστευτο είναι το περιστατικό βαρβαρότητας σε βάρος ζώου, το οποίο συνέβη στα Τρίκαλα και (ευτυχώς) δεν έχει προηγούμενο! Στόχος κακοποίησης με πρωτοφανή αγριότητα δεν έγινε αυτή τη φορά κάποιος σκύλος ή γάτα, όπως συμβαίνει συχνά, αλλά ένα… άλογο!

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη του, άγνωστοι τρύπωσαν μέρα- μεσημέρι της Δευτέρας στο χωράφι όπου είχε αφήσει το περήφανο τετράποδο στο Μεγαλοχώρι του Δήμου Τρικκαίων και το περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό!
Στη συνέχεια, προσπάθησαν να του βάλουν φωτιά και να το κάψουν ζωντανό, αλλά το άλογο έφυγε καλπάζοντας! Ο 38χρονος ιδιοκτήτης του ζώου κατήγγειλε την απόπειρα βασανισμού του αλόγου στην Αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Το περίεργο περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε ένα ακόμη που είχε γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου και πάλι στο Μεγαλοχώρι. Τότε, η ιδιοκτήτρια μια μικρής γατούλας την βρήκε εγκλωβισμένη ανάμεσα σε γεωργικά μηχανήματα όπου την είχαν στριμώξει άγνωστοι και της είχαν προκαλέσει ασφυξία με απάνθρωπο τρόπο!

Και αυτό το περιστατικό ερευνάται από την Αστυνομία, που εξετάζει το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι κάποιος μανιακός που έχει βαλθεί να εξοντώνει ζώα στην περιοχή!