Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 20:49
Τοπικά

Προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση του 10χρονου






Κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε με απόλυτη διακριτικότητα και μυστικότητα η Εισαγγελία Βόλου, αμέσως μετά την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου από συμμαθητές του στο σχολείο, που σοκάρει το πανελλήνιο.

Η Εισαγγελία Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την προσκόμιση κάθε χρήσιμου στοιχείου, που θα ρίξει άπλετο φως στο καταγγελλόμενο περιστατικό και θα ξεσκεπάσει τις ακριβείς συνθήκες που αυτό συνέβη, τον τόπο, τις συγκεκριμένες περιστάσεις. Αναζητεί ευθύνες από κάθε υπαίτιο.

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, επιβεβαίωσε τις προηγούμενες μέρες την σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου από άλλα παιδιά με αιχμηρό αντικείμενο. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης επισυνάφθηκε στη δικογραφία.

Στον Πταισματοδίκη Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανατέθηκε να ληφθούν καταθέσεις από κάθε εμπλεκόμενο με το περιστατικό. Στο πλαίσιο αυτό, καταθέσεις θα κληθούν να δώσουν τα παιδιά, και το θύμα και οι θύτες όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, παρουσία παιδοψυχολόγου, οι γονείς αμφότερων, οι εκπαιδευτικοί, ο διευθυντής του σχολείου, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάθε αρμόδιος.

Να επισημανθεί ότι επειδή η καταγγελία έγινε πέντε μέρες μετά το τελευταίο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης στις 21 Οκτωβρίου, γι’ αυτό το λόγο και δεν κινήθηκε και αυτόφωρη διαδικασία.

Η νομοθεσία προστατεύει λόγω της ανηλικότητας τους θύτες, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση μετά την πρόοδο της έρευνας και αναλόγως της εξέλιξής θα παραπεμφθούν σε Δικαστήριο Ανηλίκων.