Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:27
Άλλες Ειδήσεις

Πουλήθηκε έναντι 3,5 εκατ. ευρώ το αρχοντικό της θρυλικής ταινίας «Τζένη Τζένη»






Πουλήθηκε έναντι 3,5 εκατ. ευρώ το αρχοντικό στις Σπέτσες της «οικογένειας Κασσανδρή», το σπίτι που πάτησαν το πόδι τους, ιερά τέρατα του ελληνικού κινηματογράφου, όπως οι: Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Τζένη Καρέζη και Ανδρέας Μπάρκουλης στην ταινία «Τζένη Τζένη».

Το αρχοντικό από την οικογένεια Οικονόμου πουλήθηκε αντί 3.500.000 ευρώ στον εφοπλιστή Νίκο Ευθυμίου. Το πανέμορφο διώροφο σπίτι μέσα στο οποίο η Τζένη Καρέζη και ο Ανδρέας Μπάρκουλης έζησαν έναν από τους πιο έντονους και τρυφερούς έρωτες του ελληνικού κινηματογράφου είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους νέους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι, προκειμένου να το αγοράσουν, έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, το deal φαίνεται πως κλείστηκε με τη σύζυγο του εφοπλιστή Νίκου Ευθυμίου Ελένη Σούλια.

Το πανέμορφο διώροφο σπίτι μέσα στο οποίο η Τζένη Καρέζη και ο Ανδρέας Μπάρκουλης έζησαν έναν από τους πιο έντονους και τρυφερούς έρωτες του ελληνικού κινηματογράφου είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους νέους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι, προκειμένου να το αγοράσουν, έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, το deal φαίνεται πως κλείστηκε με τη σύζυγο του εφοπλιστή Νίκου Ευθυμίου Ελένη Σούλια.

Ο Νίκος Ευθυμίου είναι γέννημα θρέμμα του Πειραιά, του κέντρου της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Σε όλη τη ζωή του έχει υπάρξει πιστός υποστηρικτής των ιδρυμάτων του, ενώ την δεκαετία του ’80 διατέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα πρόεδρος του Ολυμπιακού. Μεγάλωσε εργαζόμενος στο ναυτιλιακό πρακτορείο που δημιούργησε ο πατέρας του Δημήτρης, μόλις πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά την οικογενειακή στροφή στην πλοιοκτησία, το 1969, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο εκπροσωπώντας την εταιρία, όπου πέρασε τα επόμενα 12 χρόνια.

Αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1981, πήρε τα ηνία της Efthymiou D. Shipping και προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, υπηρετώντας τελικώς ως αντιπρόεδρος. Το 2003 εξελέγη πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και υπηρέτησε το μέγιστο διάστημα δύο θητειών, τρία χρόνια εκάστη. Επί προεδρίας Eυθυμίου ο ελληνικός εφοπλισμός έφερε στη χώρα μας (το 2007) το ποσό των 17 δισ. ευρώ – ποσό που αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών.

 

 

Πηγή: protothema.gr