Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 23:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας από εργαζόμενους της Softex






Πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι της Softex, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυσή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας, αφού πραγματοποίησαν συνέλευση, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο, απαιτώντας δέσμευση από την κυβέρνηση, ότι θα απαγορεύσει το κλείσιμο του εργοστασίου και θα πάρει μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, «εκτός από κούφιες υποσχέσεις και φιλική συμπαράσταση με δελτία τύπου, από το γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, η ουσία ήταν ότι το υπουργείο αυτό που θα κάνει είναι «να εξασφαλίσει την εφαρμογή των νόμων».

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την εργοδοσία γιατί όπως σημειώνουν «γνωρίζουμε ότι αυτοί βαδίζουν χέρι-χέρι προς όφελος της πολυεθνικής».

Παράλληλα, προειδοποιούν ότι το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, «αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

 

Πηγή: protothema.gr