Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 10:49
ΒόλοςΤοπικά

Πολυετής φυλάκιση σε 44χρονο Γεωργιανό για κλοπές στον Βόλο






Την πρωτόδικη ποινή των πέντε ετών, μετατρέψιμη προς 10 € ημερησίως, για ένα 44χρονο από την Γεωργία που κατηγορούνταν μαζί με έναν ακόμα συνεργό του για κλοπή από κοινού κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, διατήρησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που εκδίκασε χθες κατ έφεση την υπόθεσή του.

Ο καταδικασθείς, που είναι έγκλειστος στις φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ισχυρίστηκε, χωρίς ωστόσο να πείσει το Δικαστήριο,  πως το προηγούμενο βράδυ από την κλοπή βρίσκονταν σε γλέντι, παθαίνοντας όμως δηλητηρίαση και χρειάστηκε να πάει την επόμενη ημέρα στο Κέντρο Υγείας. Παράλληλα ανέφερε πως είχε παντρευτεί και δημιουργήσει οικογένεια ξεφεύγοντας από την παράνομη δραστηριότητα που είχε αναπτύξει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Ιούλιο του 2014, αστυνομικός στο Βόλο που πήγαινε σπίτι του, είδε ξαφνικά στην πυλωτή της πολυκατοικίας δύο άγνωστους άνδρες να ψάχνουν κάτι. Τότε τους πλησίασε και αυτοί επιχείρησαν να διαφύγουν, όμως κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν δράστη, με τον 44χρονο να το σκάει από το σημείο. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο είχαν αφήσει στη πυλωτή διαρρηκτικά εργαλεία, αλλά και το αυτοκίνητό τους, που το είχαν για να διαφύγουν, με το κλειδί επάνω στη μηχανή.

Όπως προέκυψε, οι δύο άνδρες είχαν διαρρήξει ένα σπίτι, φεύγοντας με ποσό 400 € και κοσμήματα αξίας περίπου 2.000 €. Ακόμη διέρρηξαν δεύτερο σπίτι, παίρνοντας αυτή τη φορά ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά και από ένα τρίτο σπίτι, είχαν κλέψει διάφορα τιμαλφή. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο τους βρέθηκαν μέσα διαρρηκτικά εργαλεία, το λάπτοπ, ορισμένα από τα χρυσαφικά και ένα ανδρικό πορτοφόλι που περιείχε το αποφυλακιστήριο του 44χρονου.