Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:27
ΒόλοςΤοπικά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 35χρονος Βολιώτης που φέρεται να ασελγούσε στο 10χρονο κοριτσάκι του






Συνεχίζει να απασχολεί τις Δικαστικές Αρχές μια ανατριχιαστική υπόθεση που αφορά την ασέλγεια σε βάρος ενός 10χρονου κοριτσιού από τον 35χρονο πατέρα της, όπως τουλάχιστον είχε καταγγελθεί από την μητέρα στις Αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.

Χθες ο φερόμενος σαν δράστης απολογήθηκε ενώπιον του Ανακριτή, αρνούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα του καταλογίζονται και ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για σκευωρία,  και με την σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα  του απαγορεύτηκε η έξοδος από την Ελλάδα και η παραμονή του στο εξωτερικό, και επιπλέον θα πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, δύο φορές το μήνα, μέχρι να γίνει η δίκη του. Παράλληλα, αποφασίστηκε να μην υποχρεωθεί στην καταβολή εγγυοδοσίας.

Ο πατέρας αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες και συγκεκριμένα για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, όπως επίσης και για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, και οι δύο σε βαθμό κακουργήματος. Σημειώνεται ότι και οι δύο κατηγορίες επισύρουν ποινές κάθειρξης από 10 έως και 20 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως η  Εισαγγελία του Βόλου είχε διατάξει αρχές Νοεμβρίου του 2018 την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει η μητέρα του παιδιού. Η υπόθεση έλαβε πανελλήνιο ενδιαφέρον, καθώς ο άνδρας φέρεται να ασελγούσε στο παιδί του, για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών, στο σπίτι της οικογένειας στο Βόλο, εκμεταλλευόμενος την απουσία της συζύγου του για δουλειά.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα, όταν ο 12χρονος γιος του φερόμενου ως δράστη, είπε ότι είδε τον πατέρα του να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις κατά της αδελφής του για ακόμα μια φορά. Τότε ανέφερε το τι είδε σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού στην 30χρονη περίπου μητέρα του, η οποία έμεινε άναυδη από την εξιστόρηση των γεγονότων.

Η γυναίκα υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του συζύγου της, και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των καταγγελιών, ενώ ελήφθησαν καταθέσεις τόσο από τη μητέρα, όσο και από τον αδελφό και την 10χρονη μαθήτρια.

Η Εισαγγελία του Βόλου είχε απορρίψει αίτημα που είχε υποβάλλει το Χαμόγελο του Παιδιού, προκειμένου να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 35χρονου Βολιώτη.